Pudingos gyümölcsleves, a téli élvezet
A gyümölcslevest nem csak friss gyümölcsökből készíthetjük, hanem a télire elrakott befőttekből is. Ennek a levesnek a különlegességét a hozzáadagolt puding adja. Szinte biztos, hogy a gyerekek imádni fogják!
Hozzávalók:
- 30 dkg cseresznye
- 30 dkg meggy
- 30 dkg barack
- 1 közepes alma
- 1-2 szelet citrom
- vanília
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- fahéj, szegfűszeg, szerecsendió ízlés szerint
- 5 dl tej
- 1 csipet só
- 5 dl víz
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt kimagozva, feldarabolva, a levükkel együtt egy lábosba feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Ízlés szerint teszünk bele fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget, majd felforraljuk.
A pudingot a vaníliával és egy kis tejjel összekeverjük, majd a leveshez öntjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, és készre főzzük.( Forrás: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
Hozzászólás zárolva.