Facebook hozzászólás
1 511

Rántott hús torta

Ahogy mondani szokták, itt-ott még a kerítés is kolbászból van. Csillánál a torta pedig rántott húsból készül. A recept hagyományos, ám a tálalási mód igen ötletes.

Rántott hús torta, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

1 kg burgonya
sóízlés szerint
2 dl tejföl
1 kg sertéshús
3 db tojőás
6 csapott ek liszt
6 ek zsemlemorzsa
5 dl olaj (sütés)
1 csokor petre4zselyem(tálalás)

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és sóval megszórjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük. Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel. Közepét ízlés szerint dekoráljuk, és fodros petrezselyemmel díszítjük.

Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!