Facebook hozzászólás
3 176

Reform répatorta

A következő finomság egy répatorta, melyet teljes kiőrlésű liszttel készítünk és ha cukormáz helyett fehérjeporból készítünk rá krémet, még a fehérje tartalmát is növeljük.

Kép:BioTechUSA

A sárgarépa magas rostanyag és alacsony kalóriatartalmával még jobban elősegítjük az alakunk megőrzését, sőt magas a B-, C- vitamin, kalcium, magnézium és cink tartalma. Fontos megemlíteni, hogy a sárgarépa az egyik legfontosabb béta-karotin forrás. A karotin egy antioxidáns, és az A-vitamin elővitaminja. Az A-vitamin a látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából nagyon fontos mikrotápanyag. Felmérések azt mutatták, hogy a karotinban gazdag étrend csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek előfordulási arányát és jó hatással vannak a koleszterin szintre is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja
  • kevés kókuszzsír a tepsi kikenéséhez
  • 5 db tojás
  • 15 dkg méz
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly vagy zabliszt
  • 20 dkg dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a diót megőröljük. A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, a répával, a liszttel, a dióval, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához, és kókuszzsírral kikent, liszttel beszórt tortaformába öntjük.  Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát mielőtt kivesszük a tortát!

Cukormáz helyett fehérjepuding

A tetejére mascarponés krém vagy cukormáz helyett készítsünk vaníliás fehérjeporból kevés víz hozzáadásával krémsűrűségű masszát, amivel megkenhető a kihűlt tortánk. Ha a teljes kiőrlésű lisztet kicseréljük máklisztre, akkor gluténmentes, akár paleolit diétába illő sütit is készíthetünk.

Jó sütögetést és kitartás!

 

Silye Gabriella
sporttáplálkozás szakértő
BioTechUSA



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!