Facebook hozzászólás

Sajtfelfújt

A sajtfelfújt kiváló kísérője lehet szaftos húsoknak, de önmagában is finom étel. Egyetlen titka van, amint kikerül a sütőből, azonnal tálalni kell, különben öszseesik, és az sem az ízének, sem a kinézetének nem tesz jót. Ahogy a mondás tartja: inkább a vendég várjon a felfújtra, mint a felfújt a vendégre.

Sajtfelfújt, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
25 dkg sajt
4 tojás sárgája
2 tojás fehérje
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
4 dkg vaj
bors

Elkészítés:
Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a sajtot, adjunk hozzá tojássárgáját, tejet, lisztet, borsot, keverjük simára. A kemény habbá vert tojásfehérjét is tegyük a krémbe. Felfújt formákat kenjünk ki vajjal, és mindegyiket töltsük meg a forma háromnegyedéig a krémmel. 5-6 percre sütőbe tesszük, először kis lángon sütjük, majd 2 percig nagy lángon.

 

Sajtos csiga, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

Olyan egyszerű elkészíteni ezt a sajtos csigát, mint a hanyatt esés, csak a végeredmény annál sokkal, sokkal kellemesebb. Receptjét a képre kattintva olvashatod el. No persze nem a hanyatt esését!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

HÍREK

1 / 1 135

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!