Sárgadinnyés tápióka puding dinnyehéjba töltve
Megszerettük, és gyakran eszünk tápióka pudingot. Ezúttal sárga dinnyével ízesítettük és színeztük. Intenzív ízű, édes és nagyon finom lett. Gluténmentesen, növényi tejjel is készíthető, vegán életmódba beilleszthető.
Hozzávalók 5 adagnyi pudinghoz
1 bögre tápióka gyöngy
1 közepes nagyságú sárgadinnye
2 bögrényi növényi tej
4-5 evőkanál fehér cukor, cukorpótló, mi eritritolt használtunk (Az eritritolról bővebben)
2 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál őrölt kardamom (el is maradhat)
1 citrom kifacsart leve
csipet só
Elkészítés
1. A dinnyét felezzük el és a húsát kaparjuk ki úgy, hogy 1 cm-nyi réteget a héján hagyunk. A kikapart dinnyehús felét turmixoljuk meg, felét apró darabokra vagdaljuk fel.
2. A dinnye turmixolt levéhez adjunk annyi növényi tejet, hogy öt bögrényi folyadékunk legyen.
3. A folyadékot édesítsük, sózzuk, fűszerezzük és tegyük bele a tápióka gyöngyöt. Főzzük kevergetve 10 percig. Ennyi idő kell, amíg a gyöngyök átlátszóvá válnak, csúszóssá lesznek. Kóstoljuk is meg, hogy a gyöngyök tökéletesen megpuhultak-e? Kevés vízzel, növényi tejjel még pótolhatjuk a főzőlevet, ha szükségesnek tartjuk a kívánt állag eléréséhez.
Ha színes gyümölcsökkel összeturmixolt lében főzzük a gyöngyöket, előfordul, hogy kevés fehér színű gyöngy is marad a masszában, ezek is megpuhulnak főzéskor, az élvezeti értéket nem rontják. Ha fehér színű a főzőlevünk ezek persze nem látszanak.
4. A megfőtt pudingot hűlés után kóstoljuk meg, facsarjunk hozzá citromlevet, adjuk hozzá és gyengéden keverjük bele az összedarabolt dinnyehúst, majd töltsük vissza a dinnye héjába, hűtés után nagyon finom, intenzív dinnyearomájú pudingunk lesz.
Ha a tápióka után megismerkednél a chia maggal, megmutatjuk, hogyan készíts belőle tápláló, egészséges reggelit. Csak kattints a képre, megmutatjuk, mit kell tenned.
Hozzászólás zárolva.