Facebook hozzászólás

Sógorék Kornspitze

A bámulatos osztrák reggelik elmaradhatratlan része ez az isteni péksütemény, ami eredendően rozsból készül (Korn), és csúcsos a vége (Spitz). Vajjal megkenve, sonkával, sajttal, paradicsommal megtöltve, vagy csak úgy magában egyszerűen feledhetetlen! Max konyhájából most ezt ajánljuk!     

Kornspitz, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Elkészítés:

Lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból, és amikor kezd összeállni, beledolgozzuk a magkeverék felét. Lisztezett tálban letakarva 1 órán át kelesztjük.

Tejben sült zöldfűszeres tojás Max konyhájából
Egy tipikusan gyors és könnyű vacsora. Krémes tejszín és tej keveréke, amiben megsütünk két tojást. Laktató étel, aki szeretné, a végén a krémes szaftot ne hagyja a tál alján. Törjünk egy darabka bagettet vagy pirítóst, és azzal itassuk fel.

Ezután átdolgozzuk a tésztát, és 12 egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból tömör hengert formázunk, majd megszórjuk a nyújtólapot a maradék magkeverékkel, és jól megnyomkodva beleforgatjuk a hengereket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, éles késsel bevágjuk a tetejüket, megspricceljük őket vízzel, és 15-20 percig ismét kelesztjük. 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük, közben 3-4 alkalommal megspricceljük a kifliket. A sütőből kivéve is megspricceljük, úgy hagyjuk őket kihűlni.

Ez a családbarát Alsó-Ausztria! Próbáljuk ki!
Mindegy, hogy nagy vakációra, néhány napos nyaralásra vagy csupán egy spontán kirándulásra indulunk el Alsó-Ausztriába, egy biztos: ott minden megtalálható, ami egy aktív családi kikapcsolódáshoz szükséges.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!