Facebook hozzászólás
341

Spenótos gombóckák

A spenót nagyon egészséges és szerencsére egyre többen egyre többféleképpen készítik – nem csak főzeléknek. Ez a gombócos verzió akár köret is lehet, de valamilyen finom szósszal és egy kis reszelt sajttal magában is megállja a helyét!

Ha nincs szezon, jöhet a mirelit!
Kép:Pixabay

Hozzávalók:

50 dkg spenót  – mirelit is jó
2 gerezd fokhagyma2 evőkanál búzadara8 ek zsemlemorzsasó, bors
2 tojás3 tojásfehérjeszerecsendió

Elkészítése:

Ha mirelit spenótot használunk, olvasszuk fel. Ha frisset, akkor tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra és öntsünk rá forrásban lévő vizet, hogy összeessen (ez a blansírozás, úri nevén). Mindkét esetben nyomjuk ki a felesleges vizet a zöldségből. Keverjük hozzá az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a a búzadarát, a zsemlemorzsát és a fűszereket. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan a keverékhez forgatjuk.

Kicsit állni hagyjuk, majd evőkanállal (vagy kézzel kis gombócokat formálva) sós vízben megfőzzük a gombócokat.

A legegyszerűbb verzióban olvasztott vajjal és petrezselyemmel kínálhatjuk, de illik hozzá reszelt sajt, vagy bármilyen öntet, amihez éppen kedvünk van.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!