Facebook hozzászólás

TORTA HELYETT A GYEREKZSÚRRA

Sport szelet Maxtól

Ez a sütike Max barátunk régi szerelme. Sokat kerülgették egymást, mert többször is szembe jött vele különböző gasztrooldalakon. Amikor annak idején azon töprengett, mit is készítsen blogja első születésnapjára, Andi szomszédjánál ráakadt a sütés nélküli desszertek között. Remélhetőleg a viszony azóta is tart… Meglátod, a lurkók imádni fogják!

Sport szelet, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

Bevonat:

Dekornak a tetejére:

Elkészítés:

A darált kekszet a kakaóporral kikeverem, a tejet meglangyosítom, de csak annyira hogy a margarin és a cukor megolvadjon. Ízesítem a vaníliával, a rummal és a vaníliás cukorral. A kakaós kekszbe keverem a folyadékot, és egyenletesen eldolgozom. Egy tálcát lefóliázom, arra rakom a tortakeretet (ha nincs, akkor tökéletes egy mélyebb tepsi is, ki fog belőle jönni), elterítem benne a “tésztát”, és hideg helyen dermesztem. Megolvasztom gőz felett a csokit a vajjal, és belekeverem a tejszínt (ettől selymesebb lesz), és elterítem a tésztán. Pár percet hagyom pihenni, és akkor reszelem rá a fehér csokit. Most jön a legnehezebb feladat, el kell dugni a „csenőmanók” elöl:-)

Éles késsel darabolom, nagyon fini, teljesen olyan, mint az igazi. Igazi gyerekzsúros, vendégvárós, „jajmitissüssek” alkalomra.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Egy laza almás Max konyhájából

Egy laza almás, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite… Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve. 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 157

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!