Szalonnás sajttorta – a legbátrabbaknak!
Ennek a sajttortának nem az elkészítéséhez, hanem az elfogyasztásához kell a bátorság! Adagonként ugyanis 940 kalóriát tartalmaz. Aki azonban nem a kalóriákat számlálgatja evés közben, az igazán elmerülhet most a kulináris élvezetekben.
Hozzávalók
20 deka liszt
5 tojás
10 deka főzőmargarin vagy vaj
10 deka húsos füstölt szalonna
20 deka gouda vagy más reszelni való sajt
1 nagyobb tejszínes ömlesztett sajt
4 deci tej
frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
só
Elkészítése
A szitált lisztben elmorzsoljuk a margarint (vagy a vajat), és 1 tojással meg egy csipet sóval összegyúrjuk. Cipó alakúra formázzuk, majd körülbelül fél óráig hűtőben vagy más hideg helyen pihentetjük.
Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az ömlesztett sajtot felolvasztjuk a felforralt tejben, és a masszát hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, hozzáadjuk a maradék tojásokat, jól elhabarjuk, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Kizsírozunk és lisztezünk egy kb. 26 centi átmérőjű kerek sütőformát. A tésztát kerek formára nyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát. Beborítjuk a szalonnával, a reszelt sajttal és ráborítjuk a tojásos-sajtos keveréket. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük. Ha túlságosan pirulna, az utolsó 10 percben lefedjük sütőpapírral. Lehetőleg forrón, azonnal tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.