Facebook hozzászólás
349

Tejberizs grillezett körtével

Tejberizst mindenki tud készíteni, ez a mostani recept annyiban különbözik a hagyományos társától, hogy növényi tejben főztük meg a rizst. Ízesítéséhez, tápanyagtartalmának feltupírozásához mazsolát és goji bogyót is használtunk.

Tejberizs grillezett körtével, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 4 adaghoz
1 bögre rizs
1 l növényi tej (mi saját készítésű kókusztejet használtunk)
3 -4 evőkanál eritritol (más cukorféléség is lehet, de a barna színű cukrok elszínezik az ételt)
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 nagy marék arany mazsola
2 evőkanál goji bogyó
1/2 mokkáskanál kardamom

A feltéthez
4 közepes méretű körte
fűszerkeverék: fahéj, szegfűszeg, kardamom, gyömbér, vanília, kókusz vagy barna cukor / valamilyen szirup (mindenből egy mokkáskanál)

Elkészítés
A körtéket felezzük el, magházuk helyére töltsünk fűszerkeveréket és cukrot/szirupot.
A körtéket grillezzük meg vagy a sütőben 180 fokon 15 percnyi idő alatt süssük meg, amíg kicsit barnulni kezdenek. Míg a körték sülnek, főzzük meg a rizst. A goji bogyó kivételével mindent tegyünk a főzőedénybe. Ha előző éjszaka beáztattuk a rizst, akkor könnyebben és puhábbra is fog főni. Ehhez az ételhez finom a kissé ragacsosra főtt rizs. A goji bogyót csak a végén, a kissé kihűlt rizshez keverjük, ne főzzük együtt a rizzsel. Díszítsük a grillezett körtékkel.

Rizses desszertek, édességek
Manapság gyorsan elkészíthető és sokféle recept alapja a rizs. Nem csak köretként, hanem édességnek, desszertnek is kitűnő. Jó étvágyat kívánunk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!