Facebook hozzászólás
278

Tejszínes fokhagyma leves

Egy finom, forró leves csodás tud lenni, ha az ember fázik. A fokhagyma pedig garantáltan felpezsdíti a vérünket, úgyhogy ne legyünk restek összedobni ezt a finomságot!

Tejszínes fokhagyma leves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 4-5 személyre:
5-8 dkg vaj
10 gerezd zúzott fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
1 liter tej
fél liter víz
2 dl tejszín
2 erőleveskocka
csipetnyi őrölt szerecsendió
2 korty konyak vagy pálinka
pici fehér bors és majoranna
3-4 ujjnyi elmorzsolt kéksajt /rokfort vagy hasonló/ – ez kb. 10 dkg

Elkészítés:

Egy fazékban felolvasztom a vajat, beleteszem a lisztet, kevergetem gyönge tűzön, de nem pirítom. Belekerül a szétnyomott fokhagyma, tovább kevergetem, majd felöntöm a tejjel, a vízzel meg a tejszínnel. Vigyázok, ne legyen csomós. Minden más hozzávalót beleteszek, a fűszereket, konyakot, leveskockát, sajtot és forrás után még 15 percig hagyom csöndesen főni. Pirított barnakenyér darabkákkal, vagy reszelt sajtba nyomott, pirított kifli karikákkal tálalom.

Tényleg csodaszer? Erre jó a mézes fokhagyma!
Nagyanyáink ősi gyógymódjai közt tartjuk számon a mézes fokhagymát. Tudjuk, hogy egészséges, ám lenyelni mégis körülményes, főleg ebben az ízkombinációban. Íme egy egyszerű módszer, hogy miként lehet a fokhagymát megszelídíteni, és csemegévé változtatni!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!