VÖRÖSBORRAL AZ IGAZI
Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal
A D-vitamin pótlása minden időben nagyon fontos, de a mostani járványban ez különösen igaz. Azt pedig kevesen tudják, hogy erre az egyik legkiválóbb élelmiszer a máj! Ráadásul még vasban, A- vitaminban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben is gazdag. Most pedig eláruljuk, hogyan lesz még finom is!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg tagliatelle, pappardelle (vagy amilyet szeretsz)
- 10 dkg szárított paradicsom olajban
- 1-1,5 dl vörösbor
- 5 ek olaj
- 1 kisebb hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ág kakukkfű (lehet szárított is, abból: 1 ek)
- só, bors
- tetejére parmezán
Elkészítés
A csirkemájat megtisztítjuk a kis hájaktól és feldaraboljuk – ha kisebbek, elég félbe vágni. Az olajat felhevítjük, beledobjuk a májat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát is. Ha kissé üvegessé vált a hagyma, mehet rá a bor és az olajjal leturmixolt paradicsom is. Adjuk hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet és pároljuk puhára. Közben főzzük ki a tésztát – a májnak pont elég az az idő, amíg a tészta elkészül. Szűrjük le a tagliatellét, keverjük össze a ragunkkal és már tálalhatjuk is.
Tipp: A tésztát kiválthatod főtt rizzsel, bulgurral, quinoával, de akár kenyérrel is.
Hozzászólás zárolva.