Facebook hozzászólás
1 347

VÖRÖSBORRAL AZ IGAZI

Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal

A D-vitamin pótlása minden időben nagyon fontos, de a mostani járványban ez különösen igaz. Azt pedig kevesen tudják, hogy erre az egyik legkiválóbb élelmiszer a máj! Ráadásul még vasban, A- vitaminban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben is gazdag. Most pedig eláruljuk, hogyan lesz még finom is!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg tagliatelle, pappardelle (vagy amilyet szeretsz)
  • 10 dkg szárított paradicsom olajban
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 5 ek olaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ág kakukkfű (lehet szárított is, abból: 1 ek)
  • só, bors
  • tetejére parmezán
Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal Fotó: Pinterest
Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal        Fotó: Pinterest

Elkészítés

A csirkemájat megtisztítjuk a kis hájaktól és feldaraboljuk – ha kisebbek, elég félbe vágni. Az olajat felhevítjük, beledobjuk a májat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát  és a zúzott fokhagymát is. Ha kissé üvegessé vált a hagyma, mehet rá a bor és az olajjal leturmixolt paradicsom is. Adjuk hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet és pároljuk puhára. Közben főzzük ki a tésztát – a májnak pont elég  az az idő, amíg a tészta elkészül. Szűrjük le a tagliatellét, keverjük össze a ragunkkal és már tálalhatjuk is.

Tipp: A tésztát kiválthatod főtt rizzsel, bulgurral, quinoával, de akár kenyérrel is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!