Facebook hozzászólás

Töltött paprika

A töltött paprika nyári étel, akkor a legfinomabb, ha friss paprikába töltjük a húsmasszát, ha csodás zeller zöldet tudunk beletenni ízesítésnek. De akkor sem kell róla lemondanunk, ha borongós ősz, vagy tél van, paprika mindig van a piacon, és már egy-két darabbal is felidézhetjük a nyár ízét a tányérunkon. Ha pedig nem akarunk borsos árat fizetni a fólia alatt termelő darabokért, a pucér gombócok is nagyon finomak tudnak lenni a paradicsom mártásban.

Töltött paprika, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
8 dkg rizs
4-6 paprika
1 evőkanál vöröshagymakrém
só, bors
1 ág friss zellerlevél
4 evőkanál liszt
olaj
1 nagy doboz sűrített paradicsom
1 liter paradicsomlé
cukor

Elkészítés:
A darált húst összekeverem a megmosott rizzsel, hagymakrémmel, sóval, borssal ízesítem, majd a kicsumázott paprikákba töltöm lazán a masszát. Ami töltelék a paprikákból kimarad, azokból csak gombócot készítek. Felforralok kb. 3 liter vizet, megsózom, majd a forrásban lévő vízbe csusszantom a paprikákat és gombócokat, beledobom a zellerzöldet, a paprikák gallérját, és puhára főzöm az egészet. Ez kb. 30-40 perc. Addig megkeverem a rántást. Amikor úgy ítélem meg, hogy puha a hús, szűrőkanállal kiszedem egy tányérra, majd a főzőlevet leszűröm. Merthogy ilyenkor van benne dezertőr rizs, kósza paprika- és zellerdarabok, ezeket eltávolítom. Abba az edénybe, amiben készre főzöm a töltött paprikát, beleöntöm rántást, rá a sűrített paradicsomot, összemelegítem a kettőt, majd a paradicsomlével felengedem. Sózom, ha kell, cukrot teszek bele ízlés szerint (mi viszonylag édesen szeretjük), felforralom a mártást, majd visszateszem a töltelékeket. Ha szükséges, a főzővízzel hígítom a szószt. Kicsit rotyogtatom még együtt az egészet, majd tálalok.

Olajos paprika – ne dugd, tedd el!
Kelj korán, gondolj a télre, és menj ki a piacra! Olyan jól jön majd egy-két ínyencség, amit most kell elkészíteni! Most ugyanis még benne van a fantasztikus magyar paprikákban az a tűz, amit ügyesen eltehetsz magadnak! Ez egy igazi kincs!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erre alszunk egyet!

Baji Balázs, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Szatmári András, Barka Emese és még…

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…
1 / 1 492

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!