Facebook hozzászólás
1 024

Másnaposság ellen is kitűnő

Újévi korhelyleves

Alighanem a korhelyleves receptje is családonként más és más, akárcsak a lecsóé, de az alapokban kiegyezhetünk – háborgó gyomorra amúgy is a legegyszerűbb a legjobb.

Hozzávalók 

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 30 dkg főtt-füstölt tarja (sonka, csülök, stb.)
  • 2 pár virsli
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 4-5 babérlevél
  • só, bors
  • 2 ek liszt (elhagyható)
Húsmentes változat Fotó: Pinterest
Húsmentes változat          Fotó: Pinterest

Elkészítés

A szalonnát vágd kockára,  dobd egy fazékba, várd meg, míg kiengedi a zsírját, majd add hozzá a finomra vágott hagymát is. Ha húsmentes variációban készíted, kevés olajon dinszteld meg a hagymát és már jöhet is rá a káposzta. Egyes irányzatok átmossák a káposztát, de mi itt a szerkesztőségben úgy szeretjük, ha jó savanyú, úgyhogy ezzel nem bajlódunk, viszont kicsit átmegyünk rajta késsel, hogy a káposztaszálak ne legyenek olyan végtelen hosszúak. Picit pirítjuk a zsiradékban, aztán mehet rá a pirospaprika, a zúzott fokhagyma, a fűszerek, a felkarikázott kolbász és a tetszőleges darabokra vágott füstölt hús is. Felöntjük némiképp több vízzel, mint amennyi ellepi és felforraljuk, majd levéve a lángot kb. fél óráig főzzük. Amikor készen van, karikázzuk bele a virslit is és adjuk hozzá a tejfölös habarást is (a lisztet keverjük el a tejfölben).

Tipp: Gluténérzékenyek nyugodtan hagyják el a lisztet, de ha mégis a ‘vastagabb’ levet szeretik, adjanak hozzá egy evőkanál keményítőt kis vízzel kikeverve – ettől fénye is lesz a levesnek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!