Facebook hozzászólás
386

Vörösboros sárgarépa leves

Bizarrnak tűnhet ez a répaleves a vörösborral, egy fej fokhagymával és a sokféle fűszerrel, de higgyék el, hideg téli napokon pont erre van szükségünk, hogy kissé felmelegítsük magunkat.

Vörösboros sárgagépaleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
fél kg sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
1 kisebb fej (!) fokhagyma
1 nagy krumpli
fűszerek: kakukkfű, őrölt kardamom, őrölt koriander, őrölt gyömbér, só, bors, pici cukor
fél liter vörösbor
2-3 dl tejföl

Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, beledobáljuk egy alkalmas fazékba. Felöntjük 3 dl vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a fűszereket, kis lángon puhára főzzük. Időnként pótoljuk a vörösbort, majd amikor minden puhára főtt, leturmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, azzal is megforgatjuk. Ekkor visszaöntjük a levest a fazékba, forralunk rajta egyet, esetleg higítjuk egy kis vízzel, ha túl sűrűnek találjuk, ízlés szerint fűszerezzük még (nálam a cukor került bele ekkor), és készen is vagyunk. Tejszínnel díszíthetjük, és adhatunk mellé krutont betétként.

Gombaleves
Ha nem kedveled a sárgarépát, ajánlunk egy isteni gombalevest, mert forró levesre mindenkinek szüksége van!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!