Vörösboros sárgarépa leves
Bizarrnak tűnhet ez a répaleves a vörösborral, egy fej fokhagymával és a sokféle fűszerrel, de higgyék el, hideg téli napokon pont erre van szükségünk, hogy kissé felmelegítsük magunkat.
Hozzávalók:
fél kg sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
1 kisebb fej (!) fokhagyma
1 nagy krumpli
fűszerek: kakukkfű, őrölt kardamom, őrölt koriander, őrölt gyömbér, só, bors, pici cukor
fél liter vörösbor
2-3 dl tejföl
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, beledobáljuk egy alkalmas fazékba. Felöntjük 3 dl vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a fűszereket, kis lángon puhára főzzük. Időnként pótoljuk a vörösbort, majd amikor minden puhára főtt, leturmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, azzal is megforgatjuk. Ekkor visszaöntjük a levest a fazékba, forralunk rajta egyet, esetleg higítjuk egy kis vízzel, ha túl sűrűnek találjuk, ízlés szerint fűszerezzük még (nálam a cukor került bele ekkor), és készen is vagyunk. Tejszínnel díszíthetjük, és adhatunk mellé krutont betétként.
Hozzászólás zárolva.