Zöldség alaplé készítése
Gyakran olvassuk különféle receptekben, hogy egy adott étel elkészítéséhez használjunk zöldségalaplevet. Rengeteg munkát, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha az alább leírt praktikát használjuk.
A Bulkshopban kapható sótlan ételízesítő nemcsak sótlan, hanem minden más adalékanyagtól is mentes. Egy tökéletes szárítmány, pontosan azokkal az összetevőkkel, amelyeket egy zöldségalaplé készítésekor használnánk.
Használjuk hát alaplé készítésre. Az alaplevet aztán nagyon változatosan használhatjuk levesekhez, tészták, rizsek, gabonák főzésekor.
Hozzávalók 1 liter alapléhez
4 evőkanál zöldség szárítmány (4-5 dkg)
1 liter víz
Elkészítés
A zöldségkeveréket tegyük fel főni 1 liter hideg vízben. Lassú lángon melegítsük forrásig és türelmünktől, időnktől, lehetőségünktől függően lassan forraljuk még tovább. Ha van legalább egy óránk, akkor nagyon finom, jóízű alaplevet kapunk (kevesebb idő alatt is finom lesz). Mi nem szoktuk megsózni, de akár meg is tehetjük.
Hozzászólás zárolva.