Facebook hozzászólás
922

Zöldséges rétes

Az édes réteseket mindenki ismeri és szereti, de próbálták már a zöldséggel töltötteket? Tehetnek bele brokkolit, spenótot, póréhagymát, gombát, szaporíthatják a tölteléket túróval, sajttal.

Zöldséges rétes, Kép: hesi.huZöldséges rétes, Kép: hesi.hu
Kép: hesi.hu

Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
10 dkg cheddar sajt
olíva olaj

bors
szerecsendió
réteslapok

Elkészítés:
A gombát, a felkarikázott póréhagymát és az apró kockákra vágott sárgarépát egy kevés olívaolajon sóval, borssal pároljunk roppanósra, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajból és a lisztből tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval készítsünk sűrű besamel mártást.  A kész mártásba keverjük bele a reszelt cheddart.  Adjuk a langyosra hűlt mártáshoz a zöldségeket. A réteslapokat kettesével terítsük nedves konyharuhára, kenjük meg a zöldséges töltelékkel, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tetejét kenjük meg olajjal, majd forró sütőben süssük pirosra.

Túrós burek
A burek török gyökerekkel rendelkező csodaság, honfitársaink leginkább mégis a horvát tengerparton járva ismerkednek meg vele, ettől azt gondolják, odavalósi ez a finomság. Készítik édesen, sósan, minden variációban lenyűgöző.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!