Facebook hozzászólás
1 051

Pantone 13-0647, 17-5104

2021 színei

2016 után ismét nem egy, hanem két színt választottak az Év Színének. A két árnyalatra most sem ok nélkül esett a választás.

A Panton minden ében megnevezi azt a színt, amely szerintük a leginkább jellemző lehet a következő évre. 2021 színeinek az „Ultimate Gray” névre keresztelt szürkére és az „Illuminating” fantázianevet kapó sárgára esett a választás.

A számok nyelvén: a Pantone 13-0647 és a 17-5104 lettek ennek az évnek a színei.

(Fotó: Pixabay)
(Fotó: Pixabay)

A színtrendeket meghatározó amerikai intézet szerint 2021-re megválasztott két független szín párosítása az embereket energiával és reménnyel tölti fel egy olyan világban, amelyet egyre nagyobb bizonytalanság vesz körül. A lendületet és bátorítást adó árnyalatok segítenek előrejutni. A sárga úgy hat ránk, mint a nap fénye és energiája; míg a sokkal visszafogottabb szürke nyugalmával és szilárdságával nyújt egyfajta biztonságérzetet.

Ez a két szín rávilágít arra, hogy a különféle elemek hogyan állnak össze, hogy kifejezzék az erőt és a pozitív energiát, amely egyszerre lehet tartós és felemelő. Ez a színkombináció egyensúlyt teremt és reményt nyújt mindenki számára” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

A lakberendezésben jól mutatnak egymás mellett… (Fotó: Pinterest)

A koronavírus-járvány miatti viharos 2020-as év arra késztette a többi vállalatot is, hogy hasonlóan erős árnyalatokat válasszanak, mint amilyenek a 2021-es színek lettek. Például néhány hónappal ezelőtt a Dulux festékmárka „Brave Ground” néven jelentette be földes bézs színárnyalatát, amely a természetből merítkező erőt ötvözi azzal az egyre növekvő vágyunkkal, hogy jobban igazodjunk bolygónkhoz és a jövő felé nézzünk.

... és a divatban is (Fotó: Pinterest)
… és a divatban is (Fotó: Pinterest)

Nem ez az első alkalom, hogy az Év Színe párban érkezik. 2016-ban a Rózsakvarcot és a Serenity kéket választotta a Pantone az év színeinek. Ahogy arról mi is írtunk, 2020-ban a „Classic Blue-ra”, vagyis klasszikus, mélyebb kékre esett a választás. Az árnyalatot „univerzális kedvencként” írta le a Pantone, amely nyugalmat és magabiztosságot áraszt. A színt azonban több kritika is érte. A belső terek szakértője, Michelle Ogundehin például azt mondta, a szín egyszerűen nem tükrözte azt a rendkívül szorongó és zavaros időszakot, amely mögöttünk van.

Az elmúlt évek színei (Fotó: Pinterest)
Az elmúlt évek színei (Fotó: Pinterest)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!