A legtakarékosabb konyhai eljárás
Amilyen sokszor beszélünk az egészséges táplálkozásról, olyannyira ritkán a párolásról mint egészséges és takarékos ételelkészítési módról. Pedig ez a legkíméletesebb konyhatechnikai eljárás, amely nemcsak az ízeket, hanem a vitaminokat is megőrzi, ráadásul a mai korszerű szerkezetekkel már gyors és gazdaságos is a módszer alkalmazása.
S mivel e készülékekben a jó hőátadás folytán az ételek készítése a szokásosnál 20-30 százalékkal alacsonyabb hőmérsékleten és többnyire 20-30 százalékkal rövidebb idő alatt történik, jelentős – ételtől függően akár 30-50 százalék – energia megtakarítás is elérhető velük.
Hasznos tanácsok pároláshoz :
– Utólag is sózzuk az ételeket, a gőz ugyanis "kiveszi" a só erejét.
– A finomító, állagjavító anyagokat – tejszín, citromlé, tejföl, vaj, zöldfűszerek – a párolás végeztével adjuk az ételhez, így megmarad eredeti aromájuk, és az állaguk is tetszetősebb.
– Rizs, hüvelyesek párolásakor ugyanannyi vizet tegyünk az edénybe, mint az alapanyagok mennyisége.
– Ha halat párolunk, kevéske vajjal vagy olajjal kenjük be a párolóedény alját.
– Ha a süteményhez használt aszalt gyümölcs túlságosan kiszáradt, tegyük néhány percre a párolóedénybe.
– Ha paradicsomot, paprikát, barackot kell megszabadítani a héjától, ez gyerekjáték lesz néhány perc gőzölés, majd hideg vizes fürdő után.
– Ha fagyasztott ételt akarunk kiolvasztani, fedjük le alufóliával, így megvédhetjük a lecsapódó vízgőztől.
Jó tudni!
Digitális időzítő: a párolás befejeztével jelez, és a készüléket automatikusan kikapcsolja.
Elektronikus programóra: beprogramozható a párolás-sütés kezdete és vége.
Exkluzív aromadiffúzor rendszer: a speciálisan kialakított turbogyűrű lehetővé teszi, hogy fűszernövényeket helyezzenek a párolóba, amelyeknek az aromája így átjárja a párolódó ételt.
Gőzfőzés: főzési forma, amely megőrzi a zöldségekben lévő összes vitamint, az ásványi sókat, az ételalapanyagok színét, állagát.
Gyermekzár: egyszerű és biztos védelmet nyújt illetéktelen használat ellen.
60 perces időkapcsoló: a beállított idő leteltével a készülék automatikusan kikapcsol.
Kivehető csepptálca: előnye, hogy könnyen kiüríthető és tisztítható.
Kontaktkapcsoló az ajtóhoz: biztonsági kapcsoló a készülék veszélymentes kikapcsolásához.
Külső vízbetöltő nyílás: előnye, hogy a víztartály használat közben is feltölthető.
Melegen tartás funkció: tálalásra készen tartja az elkészült ételt.
Touch-control: az érintőgombos kapcsolóval az egyes párolási módok tetszőlegesen beállíthatók, s készülék az étel elkészülte után automatikusan kikapcsol. Erről hangjelzést ad.
Hozzászólás zárolva.