Facebook hozzászólás
231

A legtakarékosabb konyhai eljárás

Amilyen sokszor beszélünk az egészséges táplálkozásról, olyannyira ritkán a párolásról mint egészséges és takarékos ételelkészítési módról. Pedig ez a legkíméletesebb konyhatechnikai eljárás, amely nemcsak az ízeket, hanem a vitaminokat is megőrzi, ráadásul a mai korszerű szerkezetekkel már gyors és gazdaságos is a módszer alkalmazása.

S mivel e készülékekben a jó hőátadás folytán az ételek készítése a szokásosnál 20-30 százalékkal alacsonyabb hőmérsékleten és többnyire 20-30 százalékkal rövidebb idő alatt történik, jelentős – ételtől függően akár 30-50 százalék – energia megtakarítás is elérhető velük.

Hasznos tanácsok pároláshoz :

– Utólag is sózzuk az ételeket, a gőz ugyanis "kiveszi" a só erejét.

– A finomító, állagjavító anyagokat – tejszín, citromlé, tejföl, vaj, zöldfűszerek – a párolás végeztével adjuk az ételhez, így megmarad eredeti aromájuk, és az állaguk is tetszetősebb.

– Rizs, hüvelyesek párolásakor ugyanannyi vizet tegyünk az edénybe, mint az alapanyagok mennyisége.

– Ha halat párolunk, kevéske vajjal vagy olajjal kenjük be a párolóedény alját.

– Ha a süteményhez használt aszalt gyümölcs túlságosan kiszáradt, tegyük néhány percre a párolóedénybe.

– Ha paradicsomot, paprikát, barackot kell megszabadítani a héjától, ez gyerekjáték lesz néhány perc gőzölés, majd hideg vizes fürdő után.

– Ha fagyasztott ételt akarunk kiolvasztani, fedjük le alufóliával, így megvédhetjük a lecsapódó vízgőztől.

Jó tudni!

Digitális időzítő: a párolás befejeztével jelez, és a készüléket automatikusan kikapcsolja.

Elektronikus programóra: beprogramozható a párolás-sütés kezdete és vége.

Exkluzív aromadiffúzor rendszer: a speciálisan kialakított turbogyűrű lehetővé teszi, hogy fűszernövényeket helyezzenek a párolóba, amelyeknek az aromája így átjárja a párolódó ételt.

Gőzfőzés: főzési forma, amely megőrzi a zöldségekben lévő összes vitamint, az ásványi sókat, az ételalapanyagok színét, állagát.

Gyermekzár: egyszerű és biztos védelmet nyújt illetéktelen használat ellen.

60 perces időkapcsoló: a beállított idő leteltével a készülék automatikusan kikapcsol.

Kivehető csepptálca: előnye, hogy könnyen kiüríthető és tisztítható.

Kontaktkapcsoló az ajtóhoz: biztonsági kapcsoló a készülék veszélymentes kikapcsolásához.

Külső vízbetöltő nyílás: előnye, hogy a víztartály használat közben is feltölthető.

Melegen tartás funkció: tálalásra készen tartja az elkészült ételt.

Touch-control: az érintőgombos kapcsolóval az egyes párolási módok tetszőlegesen beállíthatók, s készülék az étel elkészülte után automatikusan kikapcsol. Erről hangjelzést ad.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!