Facebook hozzászólás
148

Egyél színes vitamint!

A színes asztal nem csak a szemet gyönyörködteti, más impulzusokat is ad az ember számára. Ösztönösen is válogatunk színek szerint az egyes élelmiszerek között a szerint, mire van éppen szükségünk. Ugyanis a szervezet számára hasznos vegyületek egyben a zöldségek-gyümölcsök színezőanyagai is, s a természetes festékanyagokon túl más összetevők, például az ásványi anyagok is hozzájárulnak ahhoz, milyen színű egy-egy zöldség vagy gyümölcs, sőt, egyes vitaminok is kötődnek bizonyos színekhez. Tehát: étkezzünk színesen!

• A fehér zöldségek-gyümölcsök – mint a hagyma, a fokhagyma, a póréhagyma, a karfiol, a spárga, a zeller, a gomba, a gesztenye, az alma, a körte – is fontosak, méregtelenítő, antioxidáns hatásúak, gazdagok vitaminban és ásványi anyagokban.

A cikk a Konyha&Fürdő Magazin 2009/3. számában jelent meg.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!