Facebook hozzászólás
218

Ezeket az ételeket muszáj megkóstolnia!

Ha Ön előrelátó, talán már most elkezdte tervezni nyaralását. A piheés azonban nemcsak múzeumok nézegetéséből, strandon heverészéséből, hanem finom ételek kóstolgatásából is áll!

Mivel nem tudtuk megkóstolni a világ összes ínyencségét, a most következő válogatás természetesen szubjektív. Ám kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére is: vajon mely öt étel a Föld legfinomabbja? Íme a mi listánk:

Taratorleves: ezt a tipikus bolgár ételt mi is nagyon egyszerűen elkészíthetjük. Az alig negyedórás munka megéri: a hideg levessel ugyanis a legnagyobb melegben is felfrissülhetünk. Mindössze egy kígyóuborkára, két gerezd fokhagymára, egy csomó kaporra, fél liter kefírre, sóra és fehérborsra van szükségünk. Reszeljük le az uborkát, zúzzuk össze a fokhagymát, amelyet keverjünk össze a többi hozzávalóval és két deciliter vízzel, majd tegyük hűtőbe egy-két órára. Isteni lesz!

Az igazi olasz pizza: a szigorúan igazi, hagyományos pizza az egyik legistenibb étek a világon, amelynek hagyománya több évszázada öröklődik. Az eredeti kerek finomságot egy liter vízből, egy kg lisztből és 5-6 dkg sóból, valamint élesztőből készítik. A tésztát csakis kézzel szabad nyújtani, pihentetésekkel, többször átgyúrva! A pizzát fafűtéses kemencében, bükkfán sütötték meg. Ennek igazán más íze van, mint az itthon kapható mirelit borzalmaknak. Higgye el, érdemes megkóstolni!

Bélszíncsíkok Stroganoff-módra: aki szereti a tartalmas ételeket, annak kötelező megkóstolnia. Az egyik leghíresebb orosz étel vargányával és tejszínnel készül, bár sok változatot kóstolhat az, aki az itthoni éttermekben próbálja ki az ínyencséget: Magyarországon sok helyen inkább sampiongombával és csemegeuborka nélkül készítik.

Sztrapacska: nem is kell annyira távolra mennünk, ha finomat akarunk enni, ugyanis a szlovák ételt itthon is sok háziasszony főzi. A sztrapacska alapja a megfőzött, lereszelt burgonya, amelyhez hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást, és annyi lisztet, amennyit a massza felvesz. Forró vízbe szaggatjuk, juhtúrót, tepertőt és egy kis olvasztott zsírt teszünk rá. Isteni, ahogy káposztás változata is.

Suflaki: ha Görögországban járunk, muszáj megkóstolnunk a nyárson sütött húsokat, mert a tengerparti nép valóságos mestere a birkafinomságoknak. Igen, birka, ugyanis ebből készítik leginkább a suflakit.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!