Facebook hozzászólás
198

Most tegyük el a vitamint télre!

Szeretne a friss zöldségek, gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalmából valamennyit átmenteni télre? Íme néhány tipp, recept, ami kevésbé időigényes.

3.) Resztelt szilva. Az igazi szilvalekvár elkészítése hosszadalmas művelet. Ám egyszerűbb változata is elkészíthető. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lábasba tesszük. 1 kilónyi szilvához 15-20 dkg cukrot teszünk és feltesszük főni. Kis tűzön, időnként megkevergetve addig főzzük, míg habos, híg leve be nem sűrűsödik. A befőttes üvegeket színültig töltjük, majd az üveg szájára két réteg folpack közé egy csapott mokkáskanálnyi szalicilt teszünk és úgy zárjuk le az üvegeket. Egy fotelben, vagy az ágy sarkában "megágyazunk" az üvegeknek, azaz paplanba, vagy takarókba burkolva hagyjuk kihűlni őket. Nem csupán lekvárként fogyasztható, hanem például kelt zsemlegombóccal önálló ételként is nagyon finom. A reggeli müzlihez natúr joghurttal keverve használhatjuk ki legelőnyösebben a szilva bélműködést segítő tulajdonságát. S bár a főzéssel C-vitamin tartalma elvész, ám A vitamin és vastartalma, és egyéb ásványi anyag tartalma megmarad.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!