Facebook hozzászólás
224

November 19-én WC Világnap és Erzsébet nap!

Hiszik vagy sem, a vendégek nincsenek túl jó véleménnyel az éttermek higiéniai állapotáról. Ez az egyik kulcsmegállapítása a Tork „Barometer of Public Washroom Opinion” kutatásnak, mely a november 19-én tartott WC Világnap miatt különösen aktuális. A válaszadók jelentős része, mintegy 67 százaléka kifordul az éttermek mellékhelyiségéből, mivel azok annyira koszosnak tűnnek. A megkérdezettek 85 százaléka úgy véli, ha a mellékhelység nem tiszta, akkor a konyha sem lehet az.  

A látogatók akkor érzik úgy, hogy az étterem tiszta, ha rendezett a helyszín, tiszta a mellékhelység, és jó rálátás van a konyhára.
 

Tippek az éttermek tisztán tartásához
Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb a higiénia szempontjából az ételek kezelése. Számos egyértelmű szabály létezik, mellyel az éttermek dolgozói maguk is tisztában vannak. De nem szabad megfeledkezni a higiéniáról a vendégtérben és különösképpen a mosdókban sem.
" A megfelelő kézhigiénia elengedhetetlen, ha oda szeretnénk figyelni a vendégek egészségére. Két egyszerű szabályt kell betartani az étterem személyzetének: gyakran mossák a kezüket és rendszeresen cseréljék a törlőkendőt, mellyel az asztalokat törlik. A mellékhelységekben törölköző helyett papír törlőkendőt kell elhelyezni, mely a használat után eldobható. Azok a törölközők, melyet egynél több ember használ, tökéletes táptalajt nyújtanak a baktériumoknak, amelyek különösen kedvelik a nedves környezetet “- magyarázza Badar Szabó Virág, a Tork marketing mendzsere.
Másik egyszerű tipp a szappanadagoló használata, mely gátolja a kórokozók terjedését. Ajánlatos olyan adagolót választani, amelyben nem lehet utántölteni a flakont, hanem a régit csak ki kell dobni és az újat az adagolóba tenni. Ily módon is csökkenthető a mosdóban jelenlévő baktériumok száma. Emellett oda kell figyelni a WC rendszeres tisztítására és letörlésére, valamint nem szabad elhanyagolni a villanykapcsolók, gombok, fogantyúk áttörlését sem, mivel ezeken a baktériumok könnyen megtapadhatnak.

forrás: www.tork.hu





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!