Facebook hozzászólás
250

Nyári kávét kánikulában!

Kávéfogyasztási szokásaink meglehetősen sokat változtak az elmúlt években. A gyorsan felhörpintett eszpresszó és a töretlen népszerűségnek örvendő cappuccino mellett egyre többféle kávéital nyer polgárjogot a kávézókban, közöttük a különféle nyári jegeskávé-variációk.

Németországban és Ausztriában az eiskaffee fogalma alatt általában a fagylalt és kávé kombinációt értik, de ha nem, az egyszerű jég helyett mindenképpen szívesebben és általánosabban használnak nagyon lehűtött tejet.

Általában minden jeges kávéféleségre igaz, hogy készíthető koffeinmentes kávéból, és a cukor helyett használhatók más édesítőszerek, különféle kávészirupok is. Ez utóbbiak természetesen plusz ízt is visznek a kávéba. Emellett persze számos egyéb lehetőség – fűszerek, likőrök, párlatok – is rendelkezésre áll, hogy feldobják a nyári frissítő kávénkat.

Írta: Vétek György

forrás:www.vendon.hu





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!