Facebook hozzászólás
138

Óvatosan! A baktériumok támadnak!

Számos mikroorganizmusról van tudomásunk, melyek az ételen keresztül árthatnak a szervezetnek. Nagy részük súlyos gyomor panaszokat és lázat okoz, de lehetnek ennél veszélyesebbek is. Az ételmérgezést okozó mikroorganizmusok nagyon különbözőek: a baktérium, a penész, a vírus mind lehetnek kiváltó okok.

Csak friss és ép élelmiszereket vásároljunk és ellenőrizzük mindig a szavatosság lejártának dátumát és a tárolási javaslatokat, melyek a csomagoláson vannak feltüntetve. Jól mossuk meg a kezünket mielőtt elkezdenénk főzni, de az elkészítési stádiumok közt is öblítsük le, főleg, ha tojást vagy nyers ételeket fogdostunk. Ne használjuk ugyanazt az evőeszközt több ételhez, és ne töröljük a kezünket abba a kendőbe, amivel a tányérokat törölgetjük.

A hűtő és a mélyhűtő legyen mindig tiszta, és tartsuk észben, hogy az ideális hőmérséklet a sajtok számára 8 fok, az édességek, a főtt ételek és a majonéz számára 5 fok, a nyers halat és húst pedig 2 fokon tároljuk. A főtt ételeket mindig lefedve tegyük be a hűtőbe! A mélyhűtő hőmérséklete egytől mínusz 25 fokig terjedhet, és az itt tárolt élelmiszereket lehetőleg egy hónapon belül fogyasszuk el!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!