Facebook hozzászólás
345

Tea mindenkor

Meghatározó tényező, hogy mikor szüretelik, hová, milyen magasra ültetik, de leginkább az számít, hogy utána hogyan és mennyi ideig kezelik a becses italnak valót. A két legelterjedtebb típus a zöld és a fekete tea -akár ugyanarról az ültetvényről is származhat, csak a zöldet frissen használják, alig fermentálják, szárítják, oxidálják -, míg a feketét hosszabban érlelik.

Európa,

mióta Franciaországon, Anglián és Oroszországon keresztül a 17. század óta felvette és szenvedélyévé tette a teaivást, kialakította hozzá a saját edényrendszerét is. Persze ugyanúgy nem szabadulhatott a kínai hagyományoktól, mint maga az ital.

A kínaiak a 13. században kezdték porcelánból – is – fogyasztani a teát. A mi kontinensünkön a pompás anyag előállítása a 17. században Meissenben sikerült. Azóta nincs megállás. Minden valamit magára adó gyár előállt teáskészletével, és ebből ma is határtalan a kínálat.

Herend és Hollóháza állja a versenyt a legmárkásabb és legdrágább készletekkel. Dús és egyszerű mintázatúval, színessel és hófehérrel, simával és dombormintással, ahogy a hagyományok és a dizájnerek diktálják.

HAJ

Konyha és Fürdő Piac 2005/1





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!