Facebook hozzászólás
342

Tea mindenkor

Meghatározó tényező, hogy mikor szüretelik, hová, milyen magasra ültetik, de leginkább az számít, hogy utána hogyan és mennyi ideig kezelik a becses italnak valót. A két legelterjedtebb típus a zöld és a fekete tea -akár ugyanarról az ültetvényről is származhat, csak a zöldet frissen használják, alig fermentálják, szárítják, oxidálják -, míg a feketét hosszabban érlelik.

Európa,

mióta Franciaországon, Anglián és Oroszországon keresztül a 17. század óta felvette és szenvedélyévé tette a teaivást, kialakította hozzá a saját edényrendszerét is. Persze ugyanúgy nem szabadulhatott a kínai hagyományoktól, mint maga az ital.

A kínaiak a 13. században kezdték porcelánból – is – fogyasztani a teát. A mi kontinensünkön a pompás anyag előállítása a 17. században Meissenben sikerült. Azóta nincs megállás. Minden valamit magára adó gyár előállt teáskészletével, és ebből ma is határtalan a kínálat.

Herend és Hollóháza állja a versenyt a legmárkásabb és legdrágább készletekkel. Dús és egyszerű mintázatúval, színessel és hófehérrel, simával és dombormintással, ahogy a hagyományok és a dizájnerek diktálják.

HAJ

Konyha és Fürdő Piac 2005/1





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!