Tea mindenkor
Meghatározó tényező, hogy mikor szüretelik, hová, milyen magasra ültetik, de leginkább az számít, hogy utána hogyan és mennyi ideig kezelik a becses italnak valót. A két legelterjedtebb típus a zöld és a fekete tea -akár ugyanarról az ültetvényről is származhat, csak a zöldet frissen használják, alig fermentálják, szárítják, oxidálják -, míg a feketét hosszabban érlelik.
Európa,
mióta Franciaországon, Anglián és Oroszországon keresztül a 17. század óta felvette és szenvedélyévé tette a teaivást, kialakította hozzá a saját edényrendszerét is. Persze ugyanúgy nem szabadulhatott a kínai hagyományoktól, mint maga az ital.
A kínaiak a 13. században kezdték porcelánból – is – fogyasztani a teát. A mi kontinensünkön a pompás anyag előállítása a 17. században Meissenben sikerült. Azóta nincs megállás. Minden valamit magára adó gyár előállt teáskészletével, és ebből ma is határtalan a kínálat.
Herend és Hollóháza állja a versenyt a legmárkásabb és legdrágább készletekkel. Dús és egyszerű mintázatúval, színessel és hófehérrel, simával és dombormintással, ahogy a hagyományok és a dizájnerek diktálják.
HAJ
Konyha és Fürdő Piac 2005/1
Hozzászólás zárolva.