Villámgyors, könnyű nyári falatok lusta házi asszonyoknak
Pár perc alatt is finom, könnyű ételekkel örvendeztethetjük meg a családot, és nem kell órák hosszat a konyhában rostokolnunk.
Görög saláta
Hozzávalók: 300 gr paradicsom, 3 újhagyma, 1 kígyóuborka, 1 zöldpaprika, só, bors, olívaolaj, 1 citrom leve, rozmaring
Szeleteljük fel a paradicsomot, uborkát, újhagymát, uborkát és tegyük salátástálba. Készítsük el az öntetet az olívaolajból és citromléből, és öntsük a várakozó zöldségekre. Ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal, és hagyjuk állni pár percig.
Süssünk ki hozzá egy-egy szelet csirkemellfilét, s élvezzük a kellemes ízeket!
Zöldséges tornyok
Hozzávalók: mozzarella sajt, cukkini, paradicsom, sonka, padlizsán-ezeket vágjuk ízléses szeletekre!
A művelet megkezdése előtt áztassunk be néhány hurkapálcikát, ezek segítségével fogunk „nyársalni”. Mindegyik hurkapálcikára húzzunk fel 1 szeletet a felsorolt hozzávalókból, akár két sorozatot is, ha elfér alkalmi nyársunkon. Ha a pálca végére értünk,akkor egy paradicsomkalapkával koronázzuk meg művünket, majd szorosan tegyük őket tepsibe, ahol 40-50 percig süssük remekműveinket.
Tonhalas tészta
Hozzávalók: 1 tonhal konzerv, 1 doboz kukoricakonzerv, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, citromlé, só (aki szereti olívabogyó), 1 csomag csavart tészta
Öntsük serpenyőbe a konzerv olaját,és ezen futtassuk meg üvegesre a hagymát. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, és borítsuk bele az előzőleg villával összetört tonhalat. Egy kevés kevergetés után nyakon zúdíthatjuk a konzervkukoricával, mehet bele pár szem olívabogyó (felezve). Ízesítsük pár csepp citromlével, sózzuk kedvünk szerint.
Keverjük össze lazán a kifőtt, forró tésztával,és máris asztalhoz ülhetünk!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.