Facebook hozzászólás
1 230

A krumplihéjat is megsüti!

Pokorny Lia: „Nagyon laza anyuka vagyok”

A színésznőből árad a természetesség, a humor és a szenvedély. Pár hete lett 49 éves, de kora kicsit sem izgatja, nem adná a jelenét a fiatalságért cserébe.

Otthonosan mozog a konyhában Pokorny Lia, a Konyhafőnök VIP versenyében brillírozik. A színésznő az nlc-nek mesélt a főzési szokásairól, a 17 éves fiáról és arról, mennyire nem foglalkoztatja a kora.

  • Milyen érzések voltak benned, amikor elindult a Konyhafőnök VIP?
  • Nagyon féltem tőle. Korábban láttam, hogy ki mennyire profi a konyhában, és sokszor csak ámultam-bámultam, mire képesek az emberek. Az idő miatt aggódtam a legjobban, nem tudtam, hogy képes leszek-e úgy improvizálni a konyhában, hogy közben mindennel elkészüljek 60 vagy 90 perc alatt.
Lia már a középdöntőben versenyez Fotó: RTL
Lia már a középdöntőben versenyez Fotó: RTL
  • Szoktál a mindennapokban főzni?
  • Igen, szinte nincs olyan nap, hogy ne készülne valami a konyhámban. De szeretek is főzni, sokszor a barátaimnak készítek valami újdonságot. Most is éppen rotyog a fazék, kapros krumplilevest készítek és hozzá sajtos-tejfölös lángost. Nekem a főzés igazi kikapcsolódás, egy héten egyszer elmegyek a piacra és összevásárolok olyan alapanyagokat, amiből egy hétig tudok főzni. Egy valami nehéz nekem, a kóstolás. Két éve küzdök krónikus arcüreggyulladással és gyakorlatilag nem érzek ízeket. Úgy főzök, hogy elképzelem az ízeket és összepárosítom őket. Emlékeim vannak a fűszerek ízéről és ezt használom fel.
  • Ez nagyon nehéz lehet.
  • Bizony, viszont a barátaim szerint így is mindig tudok újat mutatni. Épp a minap egy olyan mártást készítettem, amire azt mondták, világraszóló. Pedig csak egy kis vaníliaízt csempésztem bele, amitől tényleg pikáns lett.
  • Egy szakácskönyvet is készítettél, Holnapra is marad címmel. Hogyan jött az ötlet?
  • Fontos számomra a környezettudatos élet, de ennél is jobban szeretek cselekedni. Annak idején ezért is csatlakoztam a 10 millió Fa mozgalomhoz is, mert tenni akartam valamit a környezetünkért.
A karantén idején pedig megfigyeltem, hogy sokkal spórolósabb lettem, sokkal jobban odafigyeltem arra, hogy semmit ne dobjak ki, mindent használjak fel az ételek készítésénél. Akkor értettem meg, hogy nagymamám mit érezhetett nap mint nap.
  • Még a kifli csücskét is mindig eltette, mert nem tudta, mit hoz a holnap. Átélte a háborút, és ez örökre nyomot hagyott benne. Tisztelte az ételt, nem dobott ki soha semmit. Ezt most már én is megértettem. A szakácskönyvben pedig azt mutatjuk meg a barátaimmal, Karalyos Gábortól Szatmári Főzelékes Ferin át Berényi Andrásig, akik a receptjeikkel és praktikáikkal megajándékoztak, hogy mindent fel lehet használni a hűtőből. Csak a hozzáállásunkon kell változtatni.
  • Mondasz egy jó tippet?
  • Például, ha krumpliételt készítünk, nem kell kidobni a burgonya héjat, mert azt is fel lehet használni. Burgonyachipset szoktam belőle készíteni, amit bármivel fűszerezhetünk. Isteni lesz.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!