Facebook hozzászólás

1 csomag = 1 védőoltás

Tizenegyedik alkalommal indította útjára 1 csomag = 1 védőoltás közös kampányát a UNICEF és a Pampers. Összesen 404.000 tetanusz elleni védőoltás gyűlt össze a magyar családok segítségével. Ez a mennyiség több mint 130.000 anya és újszülött életét mentheti meg a harmadik világ országaiban. A mostani kampánynak itthoni vonatkozása is volt: a Pampers az újságírók segítségével egy hazai gyermekotthonnak, a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott pelenkákat.

Tetanusz elleni oltást kap egy kismama Bukina Fasoban, Kép: Marcin Suderl
Tetanusz elleni oltást kap egy kismama Bukina Fasoban, Kép: Marcin Suderl

Az anyai és újszülöttkori tetanusz számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg. Egyszerűen például csak azért, mert nem steril az az eszköz, amivel elvágják a köldökzsinórt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.

Tavaly Indonézia és Nigéria csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 19 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség.  A Pampers-UNICEF 1 csomag =1 védőoltás kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

A kampány
Az egész régióban zajló kampányban Európa kilenc országából több mint 3,6 millió védőoltás gyűlt össze, ami így 1,2 millió édesanya és kisbabája teljes védettségét jelenti. Magyarországon kívül Lengyelországból, Csehországból, Szlovéniából, Horvátoszágból, Szlovákiából, Észtországból, Lettországból és Litvániából érekzett a segítség.

A legutóbbi kampánykor a Pampres a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott pelenkákat. Az intézmény a főváros különböző kerületeiben, valamint Pest megye két településén összesen 16 telephelyen működik, gyermekvédelmi szakellátási, valamint a szociális szakellátáson belül tartós bentlakásos ellátási feladatokat lát el. A támogatás több mint száz, ideiglenes hatállyal elhelyezett vagy nevelésbe vett 0-3 év közötti csecsemőnek és kisgyermeknek nyújtott segítséget. A gyermekotthon elsődleges feladatának tartja, hogy – egyéniségüket és egyéni szükségleteiket szem előtt tartva – otthont nyújtsanak, és ellássák a gyermekeket mindaddig, míg lehetőség szerint családjukhoz visszahelyezik őket.

Ez nem vicc! Trump utálja a védőoltást
Trump klímaszkepticizmusán kívül az oltásellenes mozgalommal való rokonszenvezése a másik olyan téma, amely intenzíven foglalkoztatja a sajtót – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia lapszemléjében, amit Tátrai Péter állított össze.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!