>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

A 30 fok még csak a kezdet!

Az elmúlt hétvégén ismét kánikulai napokban volt részünk, hétfőre azonban országosan visszaestek néhány fokot a hőmérsékletek. Ez a frissebb idő alapvetően kedvezően hat most ránk, de a terhelésmentes időszak csak rövid ideig tart. Keddtől ismét melegedés kezdődik, a hétvégére pedig berobban a hőség, és ismét 34, 35 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk a délutáni órákban – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A markáns frontok továbbra is elkerülik a Kárpát-medence térségét, azonban az érkező meleg légtömegek által kiváltott hatások hasonlóan intenzívnek ígérkeznek, mintha front érkezett volna. Kezdetben még inkább a nagy napi hőingás okozta vérnyomás-ingadozás lehet a leggyakoribb, majd a tartós melegedés válthat ki rendkívüli bágyadtságot, tompaságot és koncentrálási problémákat. A hét második felében a napszúrás és a hőguta kockázata is növekszik!

Strandlabdában emberek, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ezzel együtt azt hiszem, nem kell csodálkozni, hogy milyen sokan hívnak minket a teljesítőképesség csökkenése miatt, illetve arra is sokan megoldást keresnek, hogy a tompuló reflexek miatt megnövekedett balesetveszélyt kivédjék. Mivel ezek a panaszok komoly következményekkel is járhatnak, így azt tanácsolom, hogy aki érintett, az ne habozzon! Ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

HÍREK

1 / 1 161

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!