Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

A 30 fok még csak a kezdet!

Az elmúlt hétvégén ismét kánikulai napokban volt részünk, hétfőre azonban országosan visszaestek néhány fokot a hőmérsékletek. Ez a frissebb idő alapvetően kedvezően hat most ránk, de a terhelésmentes időszak csak rövid ideig tart. Keddtől ismét melegedés kezdődik, a hétvégére pedig berobban a hőség, és ismét 34, 35 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk a délutáni órákban – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A markáns frontok továbbra is elkerülik a Kárpát-medence térségét, azonban az érkező meleg légtömegek által kiváltott hatások hasonlóan intenzívnek ígérkeznek, mintha front érkezett volna. Kezdetben még inkább a nagy napi hőingás okozta vérnyomás-ingadozás lehet a leggyakoribb, majd a tartós melegedés válthat ki rendkívüli bágyadtságot, tompaságot és koncentrálási problémákat. A hét második felében a napszúrás és a hőguta kockázata is növekszik!

Strandlabdában emberek, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ezzel együtt azt hiszem, nem kell csodálkozni, hogy milyen sokan hívnak minket a teljesítőképesség csökkenése miatt, illetve arra is sokan megoldást keresnek, hogy a tompuló reflexek miatt megnövekedett balesetveszélyt kivédjék. Mivel ezek a panaszok komoly következményekkel is járhatnak, így azt tanácsolom, hogy aki érintett, az ne habozzon! Ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!