Facebook hozzászólás

A Mérleg vezető

Ebben a versengésről szóló, vérre menő üzleti világban mindösszesen két módja lehetséges annak, hogy egy Mérleg vezető pozícióban találhassa magát: vagy véletlenségből, vagy örökség útján. Vagy, ami leggyakoribb, hogy egyszerre mindkét okból kifolyólag. Pedig…

Mivel az igazság mérlege állandóan békéltetésre készteti, ideális igazgató! Munkatársai nem is kívánhatnak kegyesebb és népszerűbb főnököt.

Nem vasököllel uralkodik, és mégis gyorsabban és kielégítőbben meg tudja oldani a problémákat, mint bárki más. Meggyőzően tud beszélni, s erőfeszítés nélkül fellelkesít egy sereget. Kitűnően ért ahhoz, miként kell valakivel elvégeztetni azt, amit ő nem akar megtenni. A Mérleg mosolya csodákat művel, és ráadásul annyira éles elméje van, hogy kevesen tudják kivonni magukat a hatása alól. Minden üzleti problémára talál megoldást és ahelyett, hogy tekintélyelvű megnyilvánulásokkal próbálná elérni a célját, példát mutat a gondos, őszinte problémamegoldásban. Nem erőszakoskodik alkalmazottaival, nem hajtja őket, de tisztességes standardokat állít fel, amiket betartat. A Mérleg mesteri stratéga, és egy kérdést minden oldalról megvizsgál, mielőtt lépéseket tenne. Olyan alaposan végzi a munkáját, hogy gyakran kicsit késésben van, de mindig a legjobb megoldásokat eszeli ki az üzleti problémákra. Őszintén tiszteletben tartja mások érzékeny pontjait, és gondosan megfontol minden egyes kérdést, s ezért született közvetítő. Az emberek megbíznak benne és józan, ésszerű megoldásaiban. Hűsége és becsületessége szembeszökő és a csendes intelligencia aurája veszi körül. Még ha haragszik is, akkor sem ömlenek belőle a sértések, s nem él vissza mások bizalmával. Annyira vakon bízik munkatársaiban, hogy azok néha megpróbálják kihasználni.. Vénusz arra készteti, hogy ne foglalkozzon csúnya, visszataszító dolgokkal, úgyhogy néha akarattal keresztülnéz a kertjében növő gyomon. Bár a mérleg nem szeret ellentéteket kelteni, néha keményen kell viselkednie a harmónia megőrzése érdekében. Olyan méltósággal és bájjal viselkedik, hogy az emberek megbabonázva követik .A Mérlegek őszintén törekednek egyfajta kiegyensúlyozott, emberséges nirvánára, és az emberek ösztönösen köréjük sereglenek abban a reményben, hogy megtalálják. Bár nem örvend, ha valaki vetekedni kíván vele, nyíltan becsüli alkalmazottai azon képességeit, melyek belőle hiányoznak. Az alárendeltek megérzik, hogy tiszteli képességeiket, és egész életre odaadó híveket nyernek velük. Gyakran tűnik határozatlannak, mivel még az egyszerű kérdéseknek is minden összetevőjét mérlegeli, de tévedhetetlenül választja ki a jóléthez vezető legrövidebb utat. Mivel kényelmesen elmerül a mérlegelésben, gyakran csak a konkurencia bírja rá a cselekvésre. Közismerten unszolni kell, hogy ötleteit megvalósítsa. Mivel a Mérlegek szeretik másnapra halasztani, amit ma is megtehetnek, gyakran csak megbízható üzlettársaik akadályozhatják meg, hogy letérjenek az útról. Jól együtt tud működni az Ikrekkel és a Vízöntőkkel, akik készséggel elismerik elméje élességét és viselkedése finomságát. A Bika, kinek úrnője szintén a Vénusz, megérti igényét a nyugodt munkahelyi légkörre és jó partner a hatékony munkában. A Kos értékes tűzzel szolgálhat és harcolhat a Mérleg helyett az üzleti csatákban. Vigyázat, a Mérleg hangulatai teljességgel kiszámíthatatlanok, érzelmeik a széllel együtt változnak!

Az alábbi foglalkozások teret engednek a Mérleg esztétikai, harmónia-és szépérzékének, emberszeretetének, valamint a politika és a társadalom iránti érdeklődésének: művész, író, zenész, divattanácsadó, szépségtanácsadó, grafikus tervező, lakberendező, divatmodell, politikus, terapeuta, szociális munkás, diplomata, bíró, közvetítő, reklámszakember, emberi erőforrás-szakértő, recepciós, és tanácsadó.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!