Facebook hozzászólás

El sem hisszük: végre frontmentes idő jön

Úgy látszik a következő napokon megnyugszik a légkör, front nem érkezik, a keddi még kissé változékony, borongós időt követően – szerdán – szikrázóan napos időben lehet részünk! Használjuk ki!

Hóvirág, Kép: pixabay
Hóvirág, Kép: pixabay

A hétvégén extrém meleg idő volt jellemző, megdőlt az országos maximum hőmérsékleti rekord, és a sorra érkező frontok további terhelést jelentettek. Már nagyon ránk fér egy nyugodtabb, frontmentes időszak, amely lehetőséget ad a szervezetünk regenerálódására.

− A következő napokon egyre kellemesebb időre van kilátás, egyre több napsütéssel és lassú melegedéssel. Most kifejezetten érdemes akár hosszabb időt a szabad levegőn tölteni, sportolni, kirándulni – javasolja a meteogyógyász.

Az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak.

− A fagyos éjszakákat gyors melegedést követi, a nagy hőingás pedig sok ember szervezetét megviseli, többek között vérnyomás-ingadozás, fejfájás, fáradékonyság és erős fejfájás jelentkezhet. Akiknél ebben a kedvezőnek mondható időjárási helyzetben is jelentkeznek hasonló panaszok, minden bizonnyal fokozottan érzékenyek, és indokolt lehet meteogyógyászati kivizsgálásuk – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinik igazgatója.

FŰBEN, FÁBAN…

Fellapoztuk Gyuri bácsi gyógynövényes naptárát, ezt találtuk

Év elején sokan határozzák el, hogy mostantól egészséges életet fognak élni, ám sokan segítség híján gyorsan fel is adják. A siker kulcsa a tervezés. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember most a rendszerességhez és a tervezhetőséghez ad jó tippeket.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!