Facebook hozzászólás

Feng Shui Épületek – életek -könyvajánló

“Vezető pozíciókba nagyobb arányban férfiak kerülnek. Az elkövetkező időkben a férfiak szerepe nagyobb lesz a nőknél. A változás már érzékelhető. Halljuk, látjuk, hogy több hollywoodi hölgy sztár náluknál fiatalabb partnerrel mutatkozik a nyilvánosság előtt.”

A közelmúltban jelent meg Szilvásy Judit sorrendben ötödik könyve, mindegyik a FENG SHUI-ról szól. A szerző építőmérnök, nemzetközi Feng Shui szaktanácsadó, oktató az Első Magyar Feng Shui Cetrum vezetője. A Feng Shui több ezer éves tudomány, amely a kínai császárok féltve őrzött titka volt. Elmélete az életenergia, a Csi áramlására alapul, amely befolyással van egy épület lakóinak életére, a vállalkozások menetére. A Csi megfoghatatlan energiaként bennünket is körülölel, bent van a házunkban, ahol keveredik a ház Csijével. Ezért tartja úgy a Feng Shui, hogy lakásunk életünk tükre.
A hatvanoldalas, 38 csodálatos épületfotóval illusztrált, nagyon szép kivitelű könyv-gyöngyszem budapesti sétára hívja az olvasót. Idézem a szerzőt: “…Budapesten fogunk sétálni, de nem úgy, mint eddig. Kirakatok árukínálata helyett táj- és épületformákat nézünk meg, sőt egy kis matematikával a titokzatosnak tűnő Repülőcsillag Iskolába is bevezetem Önöket.”

Kedvcsinálónak két fejezetből idézek, melyek különösen felkeltették érdeklődésemet.
Az ideális tér kis léptékben – Gellért Szálló: “…Az épület előtt folyik a Duna, a Fekete Kígyó, amely a jó lehetőséget hozza. A folyó túlsó partján lévő épületek tekinthetők a Vörös Főnixnek, ami a jövőképet jelenti. Amióta megépült a Gellért Szálló, annak ellenére, hogy a tulajdonosok váltakoztak, a neve mindig megmaradt, és vele együtt mindaz, amit immár megbízhatóan és hagyományosan ez a szálló képvisel. Ezért hírneve töretlen, legalábbis eddig. A Duna túloldalán elhelyezkedő szállodákról nem mondhatjuk el, hogy a legideálisabban kialakított térben helyezkednek el. Eddigi sorsuk is bizonyság erre, hiszen nemcsak gazdát, hanem nevet is cseréltek. Az Interkontinentalból Fórum, a Hyattból Sofitel, a Fórumból Interkontinental lett. Csak tudjunk kiigazodni térben és időben, mikor randevút adunk egymásnak.”

Tér és Idő – Időelmélet: “A kínai időszámítás a ciklikusságra alapul. Rendszere 180 év, amely 3 periódusból, azaz 3×60 évből áll. Minden egyes periódus további 3 részből tevődik össze, amelyet “kor”-nak neveznek. Az idő tehát 9-szer 20 különböző energiájú korból áll, ezt nevezik ,Három periódus és kilenc korszak’-nak.” … A 8-as bűvöletében: 2004. február 4-én energiaváltás volt, beértünk a 8-as korba, amely 2023-ig tart. (Ez a váltás nem egyik napról a másikra indult el, hanem egy folyamat, egy tendencia érvényesül. Még érződik a 7-es, de már itt a 8-as is egyben. A 7-es idővel elhalványul, a 8-as felerősödik.) Férfiak szerepe -A 8-as kor trigram-minősége fiatal férfit jelent. Vezető pozíciókba nagyobb arányban férfiak kerülnek. Az elkövetkező időkben a férfiak szerepe nagyobb lesz a nőknél. A változás már érzékelhető. Halljuk, látjuk, hogy több hollywoodi hölgy sztár náluknál fiatalabb partnerrel mutatkozik a nyilvánosság előtt.”
A könyvet nemcsak kezdőknek, hanem a már Feng Shuival foglalkozóknak is érdemes elovasniuk. A kötet végén a szerző eddig megjelent könyveinek recenziói is megtalálhatók.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…

Gyógynövényes gyógyerő

Hová is induljunk? A hegyekbe, a tengerpartra? A Balatonra, vagy valami egzotikus országba? És mit vigyünk…
1 / 1 492

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!