Hogyan tervezzünk a Horvátországi nyaralás előtt?
A turisták többsége idén – csakúgy, mint az előző években – Horvátországban tervezi nyaralását. Ugyan már nem érvényes a sokat kritizált húsipari termékek beviteli tilalma, mégsem érdemes sok élelmiszert pakolni az utazás előtt, mivel a horvát élelmiszerárak az itthoniakkal gyakorlatilag egy szinten vannak.
Horvátországban is érvényes, hogy érdemesebb nagyobb bevásárlóközpontokban és üzlethálózatokban beszerezni az élelmiszert, a más európai országokban is közismert üzletláncokon kívül a horvát Konzum hálózat is kedvező árakat kínál.
Az egyes termékek gyakorlatilag ugyanannyiba kerülnek, mint nálunk – van ami olcsóbb, van ami drágább. A különbségek azonban a szlovák korona egyre erősödő árfolyamának köszönhetően folyamatosan csökkennek.
Az utazási irodák képviselői szerint a helyi piacokon a zöldség- és gyümölcsfélék frissebbek, mint az üzletekben, ahol nagyjából ugyanannyiba kerülnek, mint nálunk. Horvátországban is érvényes, hogy nyáron valamivel olcsóbb a zöldség és a gyümölcs – kivéve a szezongyümölcsöket, amelyek viszont valamivel drágábbak.
Horvátországban egyébként június elsején vezették be a hústilalmat, a külföldi – főleg cseh – turisták tiltakozásának köszönhetően azonban csak 12 napig volt érvényben. Ezt az intézkedést csak az Európai Unió tagállamaival szemben törölték el, a többi ország állampolgáraira továbbra is érvényes. Ez azt jelenti, hogy a nem EU-s országok állampolgárai nem vihetnek be semmilyen hús és tejterméket.
Forrás: www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.