Facebook hozzászólás

BREAKING NEWS

Hullámvasútra ül a vérnyomás

Tetőzött a forróság hétfőn – 35 fok feletti csúcsértékekkel. Kedden egy markáns frontálzóna érkezik, és hoz 10-15 fokos lehűlést!

Viharos ég, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az elmúlt napokon igazi nyári időben lehetett részünk, hétfőn a perzselő forróságban több helyen melegedett 35 fok fölé a levegő, a hőérzet pedig a 40 fokot is jócskán meghaladta. Kedden egy északnyugat felől érkező hosszan elnyúló markáns frontrendszer az ország nagy részén véget vet a hőségnek, de a Tiszántúlra csak szerdán érkezik meg a felfrissülés.  A jelentősebb lehűlés szerdán várható, ekkor a legmelegebb órákban mindössze 18, 24 fokot mérhetünk, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 48 óra alatt mintegy 15 fokot csökkent a hőmérséklet. Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy egy pillanat alatt zuhanunk a forróságból 20 fok alá, ez pedig extrém terhelést jelent szervezetünk számára – tájékoztat a meteogyógyász.

Ilyen helyzetben a gyengén időjárás-érzékenyek szervezetét is fokozott terhelés éri, de az idősek és szívbetegek számára a forróságot követő markáns hőmérséklet-zuhanás életveszélyes lehet. A vérnyomás ilyenkor hullámvasútra ül, fel kell készülni erősen kiugró értékekre, és ugrásszerűen megnő az infarktus kockázata is. Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!