Facebook hozzászólás

BREAKING NEWS

Hullámvasútra ül a vérnyomás

Tetőzött a forróság hétfőn – 35 fok feletti csúcsértékekkel. Kedden egy markáns frontálzóna érkezik, és hoz 10-15 fokos lehűlést!

Viharos ég, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az elmúlt napokon igazi nyári időben lehetett részünk, hétfőn a perzselő forróságban több helyen melegedett 35 fok fölé a levegő, a hőérzet pedig a 40 fokot is jócskán meghaladta. Kedden egy északnyugat felől érkező hosszan elnyúló markáns frontrendszer az ország nagy részén véget vet a hőségnek, de a Tiszántúlra csak szerdán érkezik meg a felfrissülés.  A jelentősebb lehűlés szerdán várható, ekkor a legmelegebb órákban mindössze 18, 24 fokot mérhetünk, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 48 óra alatt mintegy 15 fokot csökkent a hőmérséklet. Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy egy pillanat alatt zuhanunk a forróságból 20 fok alá, ez pedig extrém terhelést jelent szervezetünk számára – tájékoztat a meteogyógyász.

Ilyen helyzetben a gyengén időjárás-érzékenyek szervezetét is fokozott terhelés éri, de az idősek és szívbetegek számára a forróságot követő markáns hőmérséklet-zuhanás életveszélyes lehet. A vérnyomás ilyenkor hullámvasútra ül, fel kell készülni erősen kiugró értékekre, és ugrásszerűen megnő az infarktus kockázata is. Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

Receptek

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!