Facebook hozzászólás

Huszonöt év után újra Finnország-útikönyv

Negyedszázados űrt tölt be a magyar piacon az Útikönyv.com kiadó legfrissebb, Finnországot bemutató, Finnország 2004-2005 – Útikönyv és térkép című kötete.

“Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő és ritka természeti jelenségek – Finnország Európa egyik utolsó olyan oázisa, ahol a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A skandináv erdők nyári eső utáni illata, a szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata, vagy a lappföldi táj méltóságteljes csendje olyan felejthetetlen élményeket ígér, melyeket máshol aligha élhetünk át” – olvashatjuk a Simonyi Erika – Torontáli Zoltán szerzőpáros tollából született könyvben az északi ország jellemzését.

A Finn Statisztikai Hivatal adatai szerint 2002-ben 17 ezer magyar állampolgár érkezett az országba. Az utazók érdeklődését tovább növelheti a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlődése. Magyarországon jelenleg is több ezren dolgoznak az itt megtelepedett finn cégek leányvállalatainál, amelyek – az északi ország méretéhez képest – hagyományosan a legaktívabb hazai befektetők között találhatóak. A miniszterelnök látogatása után Finnország várhatóan 2004 márciusában is napirenden lesz Magyarországon, hiszen a Budapestre látogató kulturális miniszter a tervek szerint ekkor adja át a “Finnagora” néven induló kulturális központot.

A Finnország 2004-2005 (Útikönyv és térkép) címet viselő kötet 352 oldalon naprakész információkkal, részletesen mutatja be az országot és már az utazás tervezéséhez is nagy segítséget nyújt. A könyv színes ország- és Helsinki-térkép (kivehető, nagyalakú, vízálló és téphetetlen papíron) melléklettel is rendelkezik. A kiadó internetes honlapján keresztül a szerzők folyamatosan frissítik az információkat.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!