Facebook hozzászólás

Kettősfronttal megyünk vissza a télbe

A szerdai kettősfront visszahozza a fagyokat, és nehéz napokat okoz az időjárásra érzékenyeknek. Kedd este ismét elő kell venni a vastag télikabátot, a bélelt csizmát! 

Mókus a hóban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Nem tart soká ez a viszonylagos enyheség, a szerdán az ország felett átvonuló kettősfront után visszatér a tél. A hétfői-keddi frontmentes időjárás sem lesz csendes, a változékony időben kisebb vegyes csapadékra kell készülnünk, bárhol lehet egy-egy zápor, hózápor.  De még inkább ez az időszak alkalmas a regenerálódásra és például egy kiadós sétára, mert kedd este aztán északnyugat felől megérkezik a kettősfront, ami szerdán át is vonul felettünk. Csütörtök reggelre már országosan fagyos reggelre ébredünk – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

A kettősfront hatásait az északnyugaton élő, fokozottan időjárás-érzékenyek már kedd délutántól megérezhetik. A délkeleten lakók pedig egészen szerda estig számíthatnak a kellemetlen, sok ember esetében komoly egészségügyi kockázatot rejtő tünetekre. Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részének jelentkeznek a panaszai: legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, alvási, kedályállapoti és ízületi panaszokkal keresnek bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok, a szívbetegek is, megnő a sztrókok kockázata – figyelmeztet a meteogyógyász. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt a panasz mielőbbi kezelése.

Jó a bor mindenkor, hajnalkor, éjfélkor
Így szól a magyar népdal, és tegyük hozzá, különösen igaz ez a tokaji aszúra! Köszöntsük tehát a karácsonyi ünnepek előtt a királyok borát azért is, mert december 10-én önnepeltük az Aszú Világnapját! Ebből az alkalomból ismerjétek meg az Oremus szőlőbirtokot egy különleges tudású borász segítségével. Ha pedig advent idején vagy az ünnepek alatt abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy tokaji aszú kerül a poharadba, használd a #KoccintsAszuval hastaget, hogy megoszthasd az élményt!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…
1 / 1 474

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!