Facebook hozzászólás

TÖLTŐDJÜNK, BARÁTAIM!

Ki a fotelból! Most!

Szerencsére nem szűkölködünk idén tavasszal a munkaszüneti napokban, használjuk ki ezeket az alkalmakat, és menjünk kirándulni, múzeumba vagy kalandparkba. Az egyik legismertebb hazai autókölcsönző összegyűjtött néhány programjavaslatot, amiért megéri akár autóba is ülni, és ami garantált szórakozás lesz kicsiknek és nagyoknak.

Belföldi programlehetőségek határtalan tárházából válogathatunk, és akár már egy néhány órás kiruccanás is feltölthet bennünket pozitív energiákkal és élményekkel. Az alábbiakban összegyűjtöttünk olyan ingyenes és fizetős programokat, amikkel garantáltan élménydússá varázsolhatjuk ezt az évszakot:

Autóbelső, kirándulás, Kép: pxhere
Kép: pxhere

  • A kellemes időjárás tökéletes egy hosszabb-rövidebb túrához. Szerencsére bővelkedünk a csodálatos túraútvonalakban, legyünk az ország bármelyik pontján, kapjuk fel a túracipőnket, és látogassunk meg a közkedvelt túraútvonalak egyikét.
  • Kezdődik a majális szezon! Május 1-jén többek között Szentendrén, Budapesten, Szegeden, Balatonkenesén tartanak nagyszabású majálisokat, de a jeles nap alkalmából országszerte több helyen változatos programokkal várják az érdeklődőket.
  • A Balaton ebben az időszakban is csodálatos látványt nyújt, és ilyenkor megismerhetjük a környék nyugodt arcát. Jó időben a tókerülés is kellemesebb, és még valószínűleg a kerékpárutak se zsúfoltak. Legyen akár az északi vagy a déli part, a tó környékén rengeteg izgalmas programot találhatunk.

Kirándulás, fiatal pár tóparton, Kép: pxhere
Kép: pxhere

  • Egynapos kerékpártúrára ideális úti cél lehet a Tiszató vagy a Velencei tó körbetekerése, ahol a sportolás közben gyönyörködhetünk a festői tavaszi tájban. Budapest környékén érdemes kitekerni a Római partra, mert május elején ott is elkezdődik a szezon.
  • Az ország legkülönlegesebb állatkertje a Nyíregyházi Állatpark, tökéletes programlehetőséget nyújt minden korosztálynak, ahol azon kívül, hogy varázslatos környezetben sétálhatunk, láthatunk cápákat, fehér tigrist és gorillát is.

Fehérvárcsurgó, ahol Európa és Magyarország találkozik

Kastély főbejárat, Kép: László-Márta
Fehérvárcsurgó, Kép: László Márta

Harmadszor rendezték meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Gasztro Akadémiát a Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant szervezésében. Először egynapos, majd kétnapossá vált maga a rendezvény, de a jövőben még ennél is hosszabb lesz. Ahhoz azonban, hogy megértsük a program minden részletét, először ismerkedjünk meg a helyszínnel, a kastéllyal, ami történelmünk csodálatos része, és bárki megnézheti, felkeresheti a parkot, megkóstolhatja a hazai és a francia konyha különlegességeit. Azután folytatom a rendkívüli gasztrobeszámolót! 

Akkor se csüggedjünk, ha esetleg rosszra fordul az idő, mert sok beltéri programlehetőség közül válogathatunk. Ilyenkor mehetünk moziba, múzeumba vagy cirkuszba.  Budapesten például egy különleges program lehet az Inkák Aranya Kiállítás, ahol felbecsülhetetlen értékű kincseket csodálhatunk meg, és megismerkedhetünk az inkák különleges civilizációjával. A látogatók közül egy szerencsés – az élmény mellett – értékes ajándékokat is nyerhet, ha részt vesz a fotó nyereményjátékon. A részvételhez nem kell mást tenni, mint feltölteni valamelyik közösségi média felületére egy fényképet, amit a kiállítás helyszínén felállított Europcar fotófal előtt készített, és a képet ellátni a megadott hashtagekkel.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…
1 / 1 505

Receptek

OTTHON

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…
1 / 349

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!