Kíméld a gyomrod! Így!
A gyomorbántalmak, gyomorfájdalmak megkeseríthetik mindennapjainkat, nyűgössé, beteggé vagy akár letargiássá is tehetnek bennünket. Ha odafigyelünk a táplálkozásunkra, elkerülhetjük a gyomorbántalmakat.
Gyomrunk állapota nagyban befolyásolja a közérzetünket. Ezért és persze az egészségünk érdekében is fontos, hogy mindent megtegyünk jó állapota érdekében.
Néhány egyszerű változtatással – mit, mennyit és hogyan étkezzünk, hogyan lazítsunk, és milyen mozgásformát válasszunk – valóban sokat tehetünk belső egészségünkért. Az Activia a belső egészség megőrzése érdekében néhány hasznos tanáccsal szolgál, hogy valóban jól érezzük magunkat a bőrünkben. Íme, néhány tipp gyomorkímélő táplálkozáshoz!
● Naponta többször, de kisebb adagokat együnk, s ügyeljünk a napi kalóriabevitelre! Sose hagyjuk ki a reggelit, és este ne együnk túl nagy adagokat!
● Rostban gazdag élelmiszereket fogyasszunk – naponta ötször együnk zöldséget és gyümölcsöt, együnk több teljes kiőrlésű élelmiszert és száraz hüvelyest!
● Hetente 3–5 alkalommal együnk halat!
● Csökkentsük az állati zsiradékban gazdag élelmiszereket, többek között a zsírban és olajban sült ételeket!
● Szakmai ajánlások szerint naponta fél liter tejet vagy azzal megegyező kalciumtartalmú tejterméket ajánlatos megennünk-meginnunk, s naponta egy pohár joghurt fogyasztása javasolt.
● Részesítsük előnyben a sovány húsokat – csirkét, pulykát vagy a nyulat, esetleg a zsírszegény marha-, bárány- és sertéshús is szóba jöhet!
● Sok folyadékot fogyasszunk! Naponta két liter víz ajánlott, s csökkentsük, illetve mértékkel fogyasszuk a koffeint tartalmazó, alkoholos és cukros italokat!
● Szánjunk időt az étkezésre – lassan és alaposan rágjuk meg a falatokat, s élvezzük az étkezéseket!
● Mozogjunk rendszeresen, és tartózkodjunk a dohányzástól!
● Törekedjünk az egészséges testtömegindex (BMI) és az ideális testsúly kialakítására és megtartására!
Hozzászólás zárolva.