Facebook hozzászólás
127

Minden, ami élet

Kíváncsi a magyar borvidékek történetére? Érdekelné hogyan működik a gőzgép? Még nem járta be a Vajdahunyadvárat? Akkor itt a helye, szeretettel várjuk ingyenes foglalkozásainkon!

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt, pedagógust, szülőt, diákot és mindenkit, aki múzeumunk programjai, rendezvényei, múzeumpedagógiai foglalkozásai iránt érdeklődik, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Mezőgazdaság: minden, ami éltet" c. TÁMOP-3.2.8. pályázatunkat az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága érdemesnek ítélte támogatni.
A pályázat tartalma: múzeumok és iskolák partnersége formális keretek között, valamint iskolabarát élményprogramok az informális tanulásért. A pályázat keretében vállalt programjainkra szeretettel várjuk iskolai csoportok, egyéni érdeklődők jelentkezését. Az előadások a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében kerülnek megtartásra, az alább megadott időpontokban.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a foglalkozásokon való részvétel ingyenes!

Tematikus foglalkozások

Kezdési időpont mindegyik foglalkozáson: 14 óra 30 perc
(minimum 10 fő részvételével, minimum 60 perc/alkalom)

2010. február 10.: Csoma Zsigmond: A magyar borrégiók, borvidékek története, kialakulása és helyzete
Római kori borvidékek, borvidékek ‘Barbarikumban’, honfoglalók hatása, középkori borvidékeink, boraink, „török borok", 18. századi kozmopolita fajták, borkultúránk észak, dél, kelet és nyugat között, a borkultúrák keveredése

2010. március 3.: Csoma Zsigmond: Török átok-török áldás: a törökkel hazánkba került, napjainkban is jelentős növények, állatok megismerése
Ismerkedés a következő állatokkal és növényekkel: birka, birkahús, piláf, a sertés héttérbe szorulása, pulyka, kukorica, törökbors avagy paprika, édes ízek, kadarka szőlő és vörösbor

2010. március 10.: Kőrösi Andrea: A háziasítás kialakulása és következményei
Az ősemberek életmódja, vadászata, lakhelye, az állatok háziasításának helyszínei, kialakulásának okai, háziasított állatfajok, kutya- és lófajták, régi magyar háziállataink, archaezoológiai kutatások

2010. március 17.: Vörös Éva: „Iskoláról másképpen" – avagy egy elfedett iskolatípus a 20. század első feléből, (gazdasszonyképző)
A 20. század első felének magyarországi agrárszakképzése, különös tekintettel a gazdasszonyképzés és a gazdasági szaktanfolyamok megismerésére.

2010. április 7.: Székelyhídi Iván: Mangalicatenyésztésünk múltjából, sertéstenyésztés Magyarországon
A mangalica fajta ismertetése, a hússertésfajták, és a sertéstenyésztésben betöltött szerepük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

5 tipp az irodai fürdőszoba berendezéséhez

Az irodai fürdőszoba berendezése rendkívül fontos a dolgozók jólléte és megfelelő közérzete érdekében. Hogyan…

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…
1 / 3 459

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!