Facebook hozzászólás
62

Most is legyen óvatos a csirkehússal!

Nem, nyugodjanak meg, most nem a madárinfluenza miatt van szó a csirkékről! De mielőtt fellélegezne, tudnia kell, hogy a teljesen egészséges hús is lehet veszélyes!

Ismét aktuálissá váltak a csirkehússal kapcsolatos „vészhírek”.

Egy tavalyi felmérés szerint, a friss csirkehús 81 százaléka campylobacter bakrétiummal, 15 százalékuk pedig szalmonellával fertőzött, 13 százalékuk pedig mindkettővel!

A szalmonella hatásait többnyire már ismerjük, azonban a másik kórokozó a legtöbb ember számára ismeretlen. A campylobacter a házi kedvencekről vagy a rosszul megsütött-megfőzött húsból juthat a szervezetbe, majd akár emberről emberre is terjedhet.

A kórokozó leggyakrabban gyomor-bélhurutot okoz, hasmenéssel, hasi fájdalommal és görcsökkel jár. A daganatos betegségekben szenvedők fokozottan érzékenyek!

A felmérés készítői hangsúlyozzák, hogy a kór legjobb megelőzése a csirke alapos főzése/sütése, valamint figyeljünk oda arra, hogy a hús ne érintkezzen más élelmiszerrel!

A lapunkban megjelent egészségügyi cikkek tájékoztató jellegűek, azok nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt.

Forrás: www.mercola.com

Sz.F.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!