Facebook hozzászólás

Nem Sándor és nem József, hanem Benedek hozza meg a meleget!

Hidegfront indította a hetet, mögötte a 22, 24 fokos hétvégét követően 15 fokot hűlt a levegő! Most még felhősebb napok következnek, és marad a hűvös is, reggelente pedig akár fagyok is lehetnek. Szerdán kezdődik a visszamelegedés, a hétvégén már megint 20 fok is lehet – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Front ugyan most már több napig nem érkezik, de ez a hirtelen változás nagyon megterhelő. Már a vasárnapi „nyári” nap is az volt, ez az egyik napról a másikra történt lehűlés még inkább igénybe veszi a szervezetünket. Ráadásul rendszeresen tépázza az idegeinket a szél is, és most még a visszatérő fagyos reggelek is fokozzák a terhelést − figyelmeztet Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Ibolya, Kép: pxhere
Ibolya, Kép: pxhere

Az ilyen jellegű légköri változások általában a szívbetegekre róják a legnagyobb terhelést. A vérnyomás-ingadozás szinte az egész napot megnehezítheti, a fejfájás pedig szinte mindenkinél jelentkezhet, akár a gyerekeknél is! A kellemetlen tünetek miatt rosszabbul alszunk, napközben pedig kimerültek, ingerlékenyek, stresszesek lehetünk. Mindez jelentősen gyengíti az immunrendszert, és ezzel együtt fogékonyabbá válunk a kórokozókkal szemben is! Az időjárás-változások okozta hatások ma már szerencsére kivédhetők, kezelést követően tartósan is megszüntethetők.- magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mama, dobja be a slusszkulcsot!

Az egyik legnehezebb, a mindennapi életet érintő döntés a demenciával élő emberekről gondoskodóknak, hogy vajon a…

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…
1 / 1 491

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!