Facebook hozzászólás
184

Próbálja ki ezt a 3 napos léböjt kúrát!

Szűk lett a tavalyi bikini? Segítünk egy nagyon hatékony,3 napos léböjtkúrával „belerázódni”! Kilókkal lehet könnyebb! Ha dolgozol, kicsit problémásabb,de egyszerűsítünk a kúrán.

Böjtölni már évszázadokkal ezelőtt is böjtöltek az emberek – persze elsősorban a vallás parancsai miatt, de hányszor kiderül, hogy a régi szokások igazi mozgatórugója az egészség!

Őszintén szólva engem is elkapott a méregtelenítési láz. Olvasgattam, utána néztem, végül dietetikus tanácsát kértem, hogyan is fogjak hozzá a léböjtkúrához.

Azt ajánlotta, ne kezdjem rögtön az egy hetessel, először 3 nap is elég, fő a fokozatosság. És ezt sem lehet rákészülés nélkül. A böjt előtti napokban este 6 után nem ajánlott már enni, csak teát vagy gyümölcslevet szopogatni, és csökkenteni kell a húsfogyasztást. Így könnyebb lesz az átállás.

Méregteleníteni olyan időszakban is lehet, amikor az ember dolgozik, csak akkor kicsit egyszerűsíteni kell a dolgon. Például az erdei túra sajnos kimarad a napjainkból, de aktivitása igenis szükség van! Naponta fél óra séta vagy torna hozzátartozik a kúrához.  

Első nap

Sok sok folyadék – ez a lényeg! Muszáj meginni naponta minimum két liter, de inkább három liter folyadékot, ami lehet zöld tea, másféle gyógytea, szénsavmentes ásványvíz vagy facsart gyümölcslé.
Reggeli: tea, reszelt, vagy passzírozott gyümölcs a fokozatosság híveinek, gyümölcs frissen préselt leve a merészebbeknek

Ebéd: Répa, alma és cirom préselt leve. (Kipróbáltam, és ez a legfinomabb a házilag előállítható zöldséges levek közül!)

Vacsora: Csalántea, ananászlé frissen préselve.

Második nap

Továbbra is kötelező a napi 2.5-3 liternyi folyadékbevitel. A legjobb két óránkét inni.
Reggeli: vesetisztító gyógytea, sárgabarack és alma turmixolva, csipetnyi szerecsndióval ízesítve. Mivel ebben az évszakban még nincs kéznél sárgabarack, helyettesíthető import ananásszal, banánnal.

Ebéd: Főtt zöldségek leve vagy összeturmixolt zöldségleves. Ne sózzuk meg a levest! Viszont rakhatunk bele ún. natúr vegetát, ami só nélkül készült, szárított zöldségekből. Különlegesen gazdag ízt ad, bio boltban kapható.

Ezen kívül bármilyen fűszer jöhet, személy szerint a bazsalikomot ajánlanám. És szerintem az is sokat dob az ilyen leves ízén, hogy először paradicsomot teszek a forró vízbe, majd mikor az kiadta az ízeit, akkor jöhet a többi zöldség.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!