Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem pihenhet!

A változékony időnek vége, a frontok elkerülik térségünket, a csapadékhajlam pedig jelentősen lecsökken ez elmúlt napokhoz képest. A reggeli időszakban még kifejezetten hűvös lesz, azonban a nappali felmelegedés pár fokot már erősödik.  A délutáni csúcsértékek egyre többfelé elérhetik és meghaladhatják a 25 fokot, bár a hőségre és a kánikulára még várnunk kell. A hajnali hűvös időt követően, délelőtt gyors melegedés kezdődik, nagy lesz a napi hőingadozás, ez pedig sok ember szervezetét igencsak megterheli – magyarázza a meteogyógyász.

Nyári virágok, Kép: pexels
Kép: pexels

Ilyen és ehhez hasonló időjárási helyzetben a legtöbb páciens vérnyomás-ingadozásra, és keringési problémákra panaszkodik, de van, aki múló rosszulléteket tapasztal, és fáradékonyabb a megszokottnál. A reggeli időszakban az ízületi panaszok fokozódására kell felkészülni, míg délután elsősorban migrénes tünetek jelentkezhetnek és ezen a megélénkülő szél tovább ront. Azt, hogy ki mire érzékeny, csak megfelelő meteogyógyászati  kivizsgálással tudjuk megállapítani – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. Az allergiások kevésbé örülhetnek a szárazabb és melegebb időnek, a légköri pollenkoncentráció várhatóan országszerte növekedni fog a következő napokon.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!