Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem pihenhet!

A változékony időnek vége, a frontok elkerülik térségünket, a csapadékhajlam pedig jelentősen lecsökken ez elmúlt napokhoz képest. A reggeli időszakban még kifejezetten hűvös lesz, azonban a nappali felmelegedés pár fokot már erősödik.  A délutáni csúcsértékek egyre többfelé elérhetik és meghaladhatják a 25 fokot, bár a hőségre és a kánikulára még várnunk kell. A hajnali hűvös időt követően, délelőtt gyors melegedés kezdődik, nagy lesz a napi hőingadozás, ez pedig sok ember szervezetét igencsak megterheli – magyarázza a meteogyógyász.

Nyári virágok, Kép: pexels
Kép: pexels

Ilyen és ehhez hasonló időjárási helyzetben a legtöbb páciens vérnyomás-ingadozásra, és keringési problémákra panaszkodik, de van, aki múló rosszulléteket tapasztal, és fáradékonyabb a megszokottnál. A reggeli időszakban az ízületi panaszok fokozódására kell felkészülni, míg délután elsősorban migrénes tünetek jelentkezhetnek és ezen a megélénkülő szél tovább ront. Azt, hogy ki mire érzékeny, csak megfelelő meteogyógyászati  kivizsgálással tudjuk megállapítani – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. Az allergiások kevésbé örülhetnek a szárazabb és melegebb időnek, a légköri pollenkoncentráció várhatóan országszerte növekedni fog a következő napokon.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!