Facebook hozzászólás

Véget sem ért, újra ránk tör a végeláthatatlan kánikula!

Főleg a nyugati országrészben élők gondolták, hogy a hét eleji hidegfront meghozza a tartós felfrissülést. Tévedtek, míg a keleten élők szinte észre sem vették. És máris itt a durva folytatás!

Szalmakalp a medence partján, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Nyugaton átmeneti felfrissülést, de vele járó hidegfronti terhelést és viharokat is hozott az átvonult gyenge front. Keleten viszont sokfelé kedden-szerdán is maradtak a 30 fok körüli értékek. És máris visszatér a kánikula, a hosszú hétvégére országosan 30 fok feletti hőmérsékletek és erős napsütés várható. A jövő héten pedig tovább melegszik az idő!

Aki strandolással tölti az ünnepeket, annak ez akár jó hír is lehet, de nagyon fontos, hogy tartósan ne legyenek a tűző napon, főleg fedetlen fővel, mert nagy a napszúrás veszélye. Kerülendők továbbá a nagyobb fizikai terheléssel járó szabadidős tevékenységek is. Az immár 3 hete tartó hőhullám további terhelést ró a tartós hőséget rosszul viselők végletekig kimerült szervezetére, ők egyre fokozódó veszélynek lesznek kitéve a következő egy hétben – figyelmeztet Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Az egyéni időjárás-érzékenység időben történő kivizsgálása sokat segít, és akár életmentő lehet.

Epres Panni bakancslistája a nyárutóra
Úgy érzed, még el sem kezdődött a nyár, de a közösségi oldalak már utószezonra szóló hirdetésekkel bombáznak? Azoknak, akik a hűvös irodák csöndjében csak most kaptak észbe, van egy jó hírünk: még semmi sincs veszve! Epres Panni kihagyhatatlan, de könnyen megvalósítható programtippjeivel az elfoglaltak is belekóstolhatnak a hamisítatlan nyári édes életbe!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szoftverzavar az agykérekben

Rendkívül gyakori tünet nálunk a fülzúgás. Prof. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint…

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…
1 / 1 492

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!