Facebook hozzászólás
854

BESZÁLLÓKÁRTYÁKAT ELŐKÉSZÍTENI!

Láss világot zsebpénzből!

Lassan kopog az ősz, de az évnek még nincs vége! Varázslatos európai városok várnak rád most a nyár végén, sőt, még az ősszel is! A teljesség irénye nélkül összegyűjtöttem öt olyan helyet, ahol talán még nem jártál Európában, de valamiért feltétlenül fel kell keresned, és ehhez még egy bankot sem kell kifosztanod!

Berlin, Kép: pxabay
Berlin, Kép: pxabay

Budapest-Berlin-Schönefeld

A Brandenburgi kapu, a berlini fal-Checkpoint Charlie, Bundestag, Berlini dóm, Olimpiai stadion – de Berlin több mint egy európai metropolisz látnivalókkal. Mára a német főváros Európa talán legnyitottabb helye, amely nemcsak a fényképezővel érkező turistákat, hanem, művészeket, sportolókat, a sörök szerelmeseit, a modern művészetek iránt érdeklődőket is mágnesként vonzza.

Oslo, Kép: flickr
Oslo, Kép: flickr

Budapest-Oslo

Ezerarcú Norvégia, a fjordok földje. Az Északi-tenger, a hegyvidékek, Skandinávia végtelen erdőségei és Európa leghosszabban elnyúló tengerpartja. Fővárosa Oslo híres a lankás tetejű operaházáról, amelynek környezetéből pazar kilátás nyílik a tengerre. A képzőművészetek és a történelem kedvelőinek a város valódi kincsesbánya. Tematikus múzeumaiban végig járhatjuk a viking múlt, a norvég sarkkör felfedezésének történetét, vagy a városban alkotó Edvard Munch életművét. Az expresszionista festő leghíresebb alkotása, a Sikoly az Oslo-i Nemzeti Művészeti, Építészeti és Dizájn Múzeumban látogatható.

Podgorica, Kép: pixabay
Podgorica, Kép: pixabay

Budapest-Podgorica

Montenegró kristálytiszta, sziklákkal és hegyekkel ölelt tengerpartja a Balkán egyik legnagyobb attrakciójává vált az elmúlt években. Fejlődése és népszerűsége a horvát Adriához fogható. Podgorica nemzetközi repülőteréről leggyorsabban taxival, fix viteldíjért érhető el Budva, Kotor és más tengerparti nyaralóhelyek. Aki pedig maradna a fővárosban, azt a hamisítatlan balkáni hangulatú belvárosi nyüzsgés vagy a környező hegyek patakokkal, erdőkkel tarkított kirándulóhelyei várják.

Dortmund, Kép: wikimedia
Dortmund, Kép: wikimedia

Debrecen-Dortmund

A sárga fal – futballszurkolóknak be sem kell mutatni Németország egyik legnépszerűbb klubjának, a Borussia Dortmundnak legendás lelátóját és szurkolótáborát, illetve páratlan atmoszférájú stadionját. Dortmundba egyszer minden futballrajongónak el kell jutnia, mert itt a foci több mint játék. Dortmund egyben a Ruhr-vidék egyik központja, ahonnan karnyújtásnyira találhatók a régió olyan nagyvárosai, mint Köln, Düsseldorf, Duisburg, Bochum vagy Essen.

Catania, Kép: wikimedia
Catania, Kép: wikimedia
Budapest-Catania





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!