Facebook hozzászólás

Rákkal töltött tavaszi tekercs Berlinből

Nemcsak építészeti remekműveket, szenzációs múzeumokat, színházakat, kiváló kávézókat találsz Berlinben. A multikulturális német főváros a legváltozatosabb konyhákat tárja elénk. Legutóbb egy vietnami éttermet választottunk, és nem csalódtunk! A tavaszi tekercset eleve nagyon kedvelem, mert annyi féle ragut készíthesz, amennyit csak a fantáziád tud! A tengeri herkentyűsöket pedig egyszerűen imádom! Íme a berlini rákos receptje!    

Rákos tavaszi tekercs, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

22 dkg garnélarák
1 doboz tavaszi tekercshez való tészta (nagyobb üzletekben fagyasztva vagy szárítva is kapható! A fagyasztott nekem jobban ízlik, és a fel nem használt lapok visszatehetők a mélyhűtőbe!)
2 dkg vaj
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kukoricaliszt
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 evőkanál halszósz
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
1 kisebb piros chilipaprika
8 dkg szójababcsíra
1 db piros húsú paprika
néhány szál korianderzöld
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

Vágd vékony csíkokra a zöldpaprikát. Forrósítsd meg a napraforgóolajat a wokban. Tedd bele a paprikát, a szójababcsírát és 2 percig irítsd kevergetve. Most kapd le a wokot a tűzről.

Gyors sült rákfarok – Márti kedvence
Ez egy könnyű thai recept. Valahol Sziracsa környékén tanultam. Azt szokták mondani, hogy az ottani, egyébként is igen gazdag és finom konyhák közül épp Sziracsa vidékén készítik a legcsípősebb fogásokat. Láttam négy lányt ebédelni egy asztal körül. Középen állt egy pezsgősvödör teli jéggel. Amikor már ők sem bírták a csípősséget, akkor meghúzták az épp kiolvadt jegyet. Te is adhatsz hozzá csípős szószt, de így is nagyon pikáns lesz!

Add a zöldségekhez a felkarikázott thai chilit, a frissen reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és reszelt héját, majd a rákot. Keverd el a halszószban a kukoricalisztet, és ezt add hozzá a rákos zöldségekhez. Tedd a wokot vissza a tűzre. Főzd két percig, amíg be nem sűrűsödik. Most add hozzá az apróra vágott korianderzöldet.

A tésztalapokat szedd szét, és terítsd deszkára. Kend meg mindegyiket vékonyan olvasztott vajjal és szezámolajjal. A tésztalap egyik sarkba halmozz egy kis tölteléket. Ebből a sarkából kezd feltekerni úgy, hogy közben a mellette lévő két sarkot is közép felé hajtod, hogy a ragu nem follyon ki.

Vagy tisztítsd ki a ragu után a wokodat, vagy vegyél egy másikat. Forrósíts bő olajat, és egyszerre 3-4 tekercset süss ki 2-3 perc alatt. A ropogós darabokat szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre vagy – szalvétára. Srégan kettávagva tedd zöldségágyra (vagy üvegtésztára, vagy párolt rizsre), chilimártással és zöldhagymával kínáld. Jó étvágyat!

5+1 dolog, ami miatt el kell menned Berlinbe!
Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta
Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta

Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 152

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!