VASÁRNAPI EBÉDRE
Egyben sült, omlós tarja
Puha, omlós egyben sült tarja. Sokat gondolkozom arról, hogy miért a karajt és a combot favorizálják az emberek, amikor még annyi ízletes, de valamiért elértéktelenedett hús van még azon az állaton. Miért mellőzünk egy jó tarját, vagy császárvéget? Na, nézzük azt a tarját! A megoldást a sütőzacskó jelentette a megégés ellen!
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- provanszi fűszerkeverék
- bors
- fokhagyma granulátum
- pár csepp citromlé
- só
- és egy kis szárított, reszelt citromhéj
- pár kanál olaj
Elkészítés:
Egy tálcára elterítettem a pácoláshoz szükséges dolgokat. Ebben a keverékben alaposan megforgattam, és bedörzsöltem a hús minden részét. Így pihentettem a húst 40-50 percet. Ezután óvatosan becsúsztattam a sütőzacskóba, ami lehullott fűszer azt is rászórtam, meg pár darab narancs és citrom héját is. Öntöttem rá pár teáskanálnyi olajat, lezártam a zacskót, és egy hústűvel megböktem 6 helyen a tasakot. Egy kisebb tepsibe raktam, öntöttem alá pár korty sört, és előmelegített sütőben, 170 C-on, pároltam 45-50 percet. Kibontottam a zacskóból, megszúrtam a hústűvel, hogy mennyire puhult meg. Visszaraktam a sütőbe, és csak annyit sütöttem, hogy a külseje megpiruljon. A megsült húst kivettem, és pihentettem egy negyedórácskát, és csak utána szeleteltem fel.
Isteni lett, és már meg is rendelték a következőt, de azt más ízesítéssel kérték.
Max házi krémese
Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyűjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes: igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni. Rendesen, de Cicaanyának, hála az égnek, megy. Jól megy! Maxnak is jól megy, most Ti jöttök!
Hozzászólás zárolva.