Facebook hozzászólás
865

IRÁNY TALLIN!

Bábeli rendet vágott Veres István és csapata

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a Bocuse d’Or-on. A csúcsgasztronómia egyik legnagyobb presztízsű versenyének döntőjét a héten tartották Magyarországon. Veres István, a Bábel Budapest étterem séfje és csapata győzött.

Veres István az ESCF Gregoire-Ferrandi párizsi iskolában tanulta a kulináris művészeteket, Gordon Ramsay egyik éttermében dolgozott, majd hazatérve Michelin-csillagot hozott Magyarországnak.

Veres István séf, Kép: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Fekete Antonio
Veres István séf, Kép: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Fekete Antonio

− Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a versenyt és a legjobb konyhai munkáért járó Nespresso különdíjat– nyilatkozta Veres István a verseny megnyerése után pár perccel.

− Az első gondolatom az volt a pódiumon állva, hogy most még jobbnak kell lennem, rengeteg munka áll előttem a tallini európai döntő előtt. Kemény lesz a mezőny, a világ legjobb séfei előtt kell bizonyítanom – tette hozzá.

A magyar csapat jobbról balra Veres István, Volenter István coach, Molnár Bence commis, Kép: Magyar Bocuse d'Or Akadémia/Fekete Antonio
A magyar csapat jobbról balra Veres István, Volenter István coach, Molnár Bence commis, Kép: Magyar Bocuse d’Or Akadémia/Fekete Antonio

A megmérettetés a szokott szabályok szerint a következők voltak: a versenyzőknek 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre, és ez alatt két ételt kellett prezentálniuk. A témák: hal és hús voltak, de szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél tilos volt. Veres Istvánnék győzelme azt jelenti, hogy ők képviselik majd Magyarországot a tallini európai versenyen 2020 májusában.

Találd ki, ki a legismertebb magyar séf

Széll Tamás, Bocuse d'Or-plakátja, Kép: bocusedor
Széll Tamás, Bocuse d’Or-plakátja, Kép: bocusedor

Nem igazán ismerik a magyar séfeket itthon. Amikor éttermet választanak az egyébként gyakrabban vendéglátóhelyet felkeresők, akkor is kevesen választanak úgy, hogy pontosan tudnák, ki vezeti a konyhát? Még az egyik legismertebb séffel, Széll Tamással kapcsolatban is igaz, hogy az ismertsége nem elsősorban az étteremnek köszönhetőderült ki Magyarország Első Gasztro Körképéből.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!